01 April, 2013

Teh perisa baru

Satu petang, aku bawak Mem Kecik berjalan jalan. Bila dia ternampak ada vending machine, dia suruh aku belikan dia air.
Aku saja tanya soalan tak membuka minda ke dia...






Aku belikan  dia Teh Lipton Green Tea
Entah mana laa plak datangnya rasa soya.
Loyar buruk dak sorang nie...

P/s: mouse aku buat gila. So aku terpaksa guna touch pad. Giler susah baq hanggg... aku jarang guna menda alah tue....koh koh koh

56 comments:

  1. comelnyee mem kecik ni.rase macam nak cubit2 je pipi dy..hehehe..bape thun ni ojin?

    ReplyDelete
  2. nasib baik dia kata air teh rasa soya, kalau dia kata "tapi tak sedapla ayong, air teh ni rasa teh" camner tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu memang nak kena sekeh... wkwkwkw

      Delete
  3. hahak.. tak pasal2 dgn adik pon kena.. :P *dik omei + geliga*

    ReplyDelete
  4. ecehhhhh...
    beli baju lejen ke bang? hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdelah... saje jer lukis cenggitu koh koh koh

      Delete
  5. minum air gedegang je mem kecik. perisa teh soya lagi.

    ReplyDelete
  6. ekekeke.....sweet jew....rindu ngn dik aah...meh cni yang real punya...pnjam jap bleh? ekekeke....agknye green tea tu dia xsuka...jdlah air soya...ekekkee...

    Pss...touch pad mmg susah...rietta lgi rela guna IEEE scanner masa buat presentation dr guna touch pad...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. kannn.. seksa seksa...

      Delete
  7. hooho lidah teh-ah~ suci lagi.. (eh suka2 ti je ubah nama org.maap) B-) tu deria rasa, waktu air dah habis telan tu, kan ada 1 kesan sama mcm soya.. XDD

    *green tea bkn lipton = air masak =..=b*

    ReplyDelete
  8. Gile ah. pakai touchpad tp hasil masih ohsem.. cayalah bro :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha.. bukanlah bro.. aku lukis guna tablet, aku nak skrol, klik semua guna touch pad..aku tak biasa... XD

      Delete
  9. sian dik ah, minuman orng besar tu kottttt,
    ayong dia pon ngapenya tak beli ayaq choc jekkk, huhuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiada ayaq choq dalam menu.. koh koh koh

      Delete
  10. ewah minum air gedegang dia haha.konpius kot ngn soya sbb green tea tu org besar2 jer minum heh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... mungkin dia tak boleh bezakan kot..

      Delete
  11. yolah setuju green tea air org besar je minum,bdk2 kan suka teh bunga tu...he3.fav akk tu green tea,lps ni tiap kali kalau akk beli,minum n tersengih2 sbb ingat entri ni,then kalau husbd tya akk akn jwb "adalah..rahsia si kecik soya (^-*)

    ReplyDelete
  12. green tea rasa soya...?
    Ouh, dik ah.. both air tu mmg xleh lalu tekak akak laa..
    sekali sekala loyar buruk pe salahnye kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. takleh minum air soya jugak Miss Alieya?.. ruginyaa.. hua hua hua

      Delete
    2. tolong laa.. air soya xsedap la.. n xrasa rugi pun bila fresh orange jadi feveghet! ^^v

      Delete
  13. last last ko bagitau dia tak tu air apa? kompius budak kecik tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak bagitau pun... dia tau air apa tue Kak... XD

      Delete
  14. tang mana bole rasa soya?ada ada je mem kecik ni. comel!

    ReplyDelete
  15. Lipton limited edition nih, hehe

    ReplyDelete
  16. Hahahaha...
    Like a mem...^^
    Pelik deria rasa die..kikiki..

    ReplyDelete
  17. sapa yang loya buruk skang ni?dia kenakan awok benarnya..dh awak boleh teh pastu g ty minum air apa..kalau sy pon akan kenakan awak..agagagaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhhaa... dia memang loyar buruklahhh

      Delete
  18. Ahahaha... sokong apa yg MIJ cakap kat atas ni. ahaha...

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. kan kan kan... macam Ayong dia... koh koh koh

      Delete
  20. expired dah kot... ko ni patut lbih sensitip isu2 kesihatan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. expired apa plakk... semua air baru tue... hua hua hua

      Delete
  21. haha, nasib baik rasa soya kalau dikatanya rasa tebu kang haa menyimpang jauh tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira ok laa tue.. air teh ngan tebu tak jauh mana... koh koh koh

      Delete
  22. budak2 comel je layan kdg2 xmasuk akal tp layankan aje

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang punya imaginasi sangat tinggi.. XD

      Delete
  23. gigih cari menu air teh yg ada rase soya..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha.. jangan jumpa buat masa nie... koh koh koh

      Delete
  24. aku suka air kotak green tea kurang manis yeo's... wallaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku minum semua jenis teh.. koh koh koh

      Delete
  25. mgic btol lidah die ye ayong.haha..byk sgt mnom susu kot.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia dah kurang minum susu dah... huhuhu

      Delete
  26. hahah.. budak2 terlebih imaginasi tu.. hahah.. mcm anak cci.. mkn ayam goreng kunyit pun dia leh kata mcm mkn kfc.. erKK...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... mesti bonda depa jarang bawak anak makan KFC.. koh koh koh... gurau jer.. XD

      Delete
  27. Susah nak dapat perisa tu...
    Teh + soya....

    Ermm...boleh cuba berbuka nanti...
    Kehkekehkeh....

    =_="

    -NA-

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD