26 April, 2013

Beg 4 dimensi

Korang selalu kutuk kalau lelaki tolong bawa kan beg tangan perempuan. Well.. aku pun. At least kalau dia nak pegi toilet suruh korang pegangkan aku terima gak lagi. Tapi kalau sepanjang dating korang kelek jer beg tangan diorang, ai ai ai.... dia bawak beg bebeso.. bio dia bawak... koh koh koh

 tapi pengecualian kepada lelaki yang dah kahwin. Sebab nampak macam romantik disitu bila suami tolong carrykan beg tangan isteri bila isteri sibuk ngan anak anak.. nampak tak? nampak tak?

Dan lagi satu, jangan marah kalau makwe korang bawak beg tangan beso beso. Beg diorang tue macam poket Doraemon. Poket 4 dimensi...



.. korang mungkin memerlukan sesuatu dan beg 4 dimensi diorang mungkin mampu menyelesaikan masalah korang... koh koh koh..






baiklah gegadis.. cer listkan apa ada dalam beg tangan korang..
koh koh koh..




101 comments:

  1. Kite tak segigih bwk handbag besor..hndbag kite ada purse and handphone je..

    Nak tisu ke..nak ubat ke..mintak dgn kwn je..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... bukan semua suka bawak beg beso beso..

      Delete
  2. hehehe... no komen.. tp kalau nak bw, bw berus jamban baru kot.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... kalau beli kat pasaraya beso Hari Sabtu takde beg plastik, boleh la masukkan dalam beg tue kan kan kan

      Delete
  3. berus jamban tu x menahan. hahaha.. XD

    tapi memang seronok pon kalau keluar dengan pompuan.. benda2 yg kita malas nak pegang suruh je dorang simpankan dalam beg 4 dimensi tu. memang muat je beg tu.. hoho. ;P

    ReplyDelete
  4. nak buat entry jawab soalan kau ni la - "apa dalam handbag saya" :p

    ReplyDelete
  5. aku tak suka pakai beg tgn..mls nak bawa..jalan bawa wallet ltk kad bank,ic n lesen-poket belakang.. duit dlm poket kiri-susah nak kuakan, hp poket kanan-senang nak kuakan. malas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. malas itu adalah begitu berharga... hua hua hua

      Delete
  6. tak sume pompuan cenggitu kot. aku x suke pakai beg tgn pon. sume masok poket. Sume tu henpon ngan beg duit kecik yg muat2 masok poket je la..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. walopon aku lelaki, aku tak suka plak letak wallet handphone dalam kocek... rimas... hua hua hua

      Delete
  7. hmm..ado hp line mesia, hp line tewan, ado tisu basah (toilet sini tado ayo!), ado powerbank..ado panadol, ado pil che kit teck aun..ado sos cil peket2 kecik (hahaha!) ado treat utk kucen! duit syiling..purse kecik..hahah! hamaigad..apakah ini? rumah bergerak ka??

    ReplyDelete
  8. encik ojin...nah entry khas!

    http://cik-lily.blogspot.com/2013/04/ada-apa-dalam-handbag.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih Cik Lily... saya dah baca.. hua hua hua

      Delete
  9. ada tisu 3 paket, ada ponston (ubat tahan sakit), ada loradatine 10mg (ubat selsema) ada pendrive, ada kerongsang, ada business card tah sapa2, ada beg holder utk gantung beg kat meja makan, ada ada lip balm, hahaha selain dari brg2 wajib mcm kunci, wallet hp etc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. kan kan kan kan...saya dah kabo dah... hua hua hua

      Delete
  10. ada mcm mcm... Haha... rubbish pon da... Hekhek...

    ReplyDelete
  11. kalo nk senaraikan kat cni mmg xmuat la.. 4 helai kertas pon blom tntu habis.. kohkoh..

    ReplyDelete
  12. last part tu kelakar habis..kahkah

    ReplyDelete
  13. aku x kutuk laki bawak beg popuan.laki yg tak segan bawakkan beg popuan adalah considerate n gentleman. dalam beg wajib ade buku novel,bedak,pen, and sketchbook,kalo x bosan la time tgu tren..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahahha... ada keadaan jugak yang sesuai.. ade keadaannya tak sesuai..

      aku pun suka bawak pouch beg beso sebab senang aku nak isi macam macam.. XD

      Delete
  14. oww amba gi dating tak bawa handbag, terus bawa bag galas belakang, sb confirm andai berdating mesti bshopping barang beso2. tak ada duit, tak adala datingnya.. :3

    handbag gi pasar malam je bawa, besar, dlm tu nanti sumbat ayam goreng, sayur mayur, nak pegang guna tangan putuih jari, nk bawa basket, malu~ nanti org tlanggar =3=. sekian~ XD. (serius ni serius)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. kemain dia punya strategi... hua hua hua

      Delete
  15. beg serbaguna. cuma tak berguna sgt time nak cari kunci kereta sbb kena selongkar 5 minit baru jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hua hua hua... lenkali kena letak rantai baru senang nak tarik kunci tue keluar... hua hua hua

      Delete
  16. amboi sedap ngutuk..tp itu jugak yang kamu cri dan minta..cittt..ahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde takde.. saya bawak beg sendiri.. hua hua hua

      Delete
  17. xdinafikan mmg wujud perkara ini, hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ada dan wujud... hua hua hua...

      Delete
  18. hahahahahahha! ojin ojin..

    ok pe orang perempuan ada beg 4 dimensi. sekurang2nya boleh bantuk orang seperti anda yang memerlukan sesuatu di saat genting

    ReplyDelete
    Replies
    1. pffttt kejadahla aku taip bantuk ha. bantu ya bantu.

      Delete
    2. ya ya... hahahaha... aku faham.. hua hua hua

      Delete
  19. Dalam beg ada lagi beg ada lagi beg ada lagi beg.

    ReplyDelete
  20. Perempuan dia sentiasa bersedia. Macam pepatah tu ala yang "sediakan payung sebelum hujan", ceh nak jugak selitkan pepatah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... terbaiklah.. harapnya dalam beg mereka itu ada payung lipat lipat.. koh koh koh

      Delete
  21. Sy xduka bw handbag..tkat bawak purse hp n kunci je semata2...heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. urm urm... bukan semua orang suka bawak beg beso beso... hua hua hua

      Delete
  22. apa yang ada dalam beg yatt adlah rahsia.. men boleh gitau.. bnyak harta dlam tu.. koh..koh..koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... saya boleh bayangkannnn... hua hua hua

      Delete
  23. ada beg makeup (utk buang makeup nak solat pastu touch-up balik pas solat), ada beg duit, ada losyen sbb tangan kering, ada kunci rumah. itu je.

    tapi bawak beg beso gedabak sbb nanti inche akan letak tab dia yg bapak besar plus berat gila, kunci motor /kereta dia, baju sejuk dia.....
    -_-
    so ini beg bersama namanya....

    lelaki sweet kalau bawak beg tangan ppuan sbb beg tangan ppuan tu dipenuhi barang dia je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tetttt... bukan semua lelaki suka tumpang beg pasangannya... koh koh koh

      Delete
  24. my handbag ada pampers anak, wet tissue, nappy cream, botol air anak, lipbalm, kunci rumah, tissue.. toys anak. hahaha mostly barang anak. Honestly I yg perempuan ni pun "itchy" tengok lelaki bawakkan bag tangan girlfiends dorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... kannn... kalau tolong bini yang sibuk dengan anak tue ok lagi... hua hua hua

      Delete
  25. betul3x..hihi. handbag sy bagaikan poket doremon. ada handphone, kunci , tisyu, sikat rambut, ikt rambut, pin tudung, brng mkeup, pmpers nk, maknan, noted book, pen, katalog dll..hihi.bnyk lagi nak disenaraikan.

    ReplyDelete
  26. Aku x suka bwk handbag... aku keluar mesti pakai baju/sweater yg ada poket utk letak smatpon, kunci ngan wallet. Kalo travel jer baru aku bwk sling-bag ala santai yg mesti ada 3 benda wajib tadi, tambah tissue, lipice, air mineral, payung lipat, dan apa2 lagi yg difikirkan perlu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko pon sama macam aku gak.. aku suka pakai sweter dengan kocek banyak, tak cukup dengan tue ada sling back dengan waist pouch untu handphone.. koh koh koh

      Delete
  27. harap entry lepas ni gua nak request buat entri lelaki punya beg tangan pulak(sling bag).. gua selalu pakai

    ReplyDelete
  28. haha just ad wallet, telefon and lip balm..hehe

    ReplyDelete
  29. time terdesak bleh mintak tumpangkan barang
    lelaki plak ada yg suka pakai porch bag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku antara lelaki yang suka guna pouch bag.. hua hua hua

      Delete
  30. saya bawak beg besar sebab senang...nanti beli apa2...just sumbat je dalam beg tu...rimas nak pegang plastik banyak2 kat tangan...yang memang ada dalam beg saya, hanya payung dengan beg kitar semula je...purse dengan fon memang tak letak dalam beg...letak dalam poket seluar..bagi saya bahaya kalau letak dalam beg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul.. tapi saya tak suka letak dalam poket.. hua hua hua

      Delete
  31. ek 4 dimensi hahaha.

    baru2 ni ayah buat surprise pergi sogo belikan new handbag utk mak,dh tentu lg bsr dr handbag yg lama.ayah kesiankan mak,beg dulu tu kecil n x dpt nk smpn byk brg.

    tapiiiiiii...makin bsr beg makin byk lak pulak brg yg disumbatnya.dh mcm watsons,kot!ubat ada,gula2 ada,mekap ada,payungggggg lipat pun ada.owh mak ku..........

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. kan dah kaboo.. haaa gitulah jadinya... hua hua hua

      Delete
  32. hahaha.. sedikit terasa tempiasnya disitu.. barang xdela banyak sgt. tp hndbag tu besar sikitlah..hehe. so, bila nak bukak pintu, confirm 3minit berdiri dpn pntu cari kunci.heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. konfem lah berdiri depan pintu lelama.. hua hua hua

      Delete
  33. jarang bawak beg tangan.
    kalau bawak pun, ada krim muka dan lip balm je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurm hurm hurm.. tau dah .. makwe rock tak bawak beg tangan.. hua hua hua

      Delete
  34. Replies
    1. yaa... berus jamban.. hua hua hua

      Delete
  35. terasanye...kah3, org pesen bawak handbeg beso

    seb bek x bawak berus jamban.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... kan pompuan suka bawak beg beso beso... koh koh koh

      Delete
  36. haha... deno tak pakai handbang.. jln2 bawa purse kecik je... kdg2 sling bag yg kecik tu

    ReplyDelete
  37. Yeap...klu dh kwen laen citer....byk brg nk bwak....so suami tlg bwakkan....nie kes yg ada anak lerr....tpi klu blom kwen....errr....cam bleh jer pmpn tu bwk sndiri.....

    Hmmmm...teringay pada gyna marcelo...dia pernah listkan brg brg dlm beg dia....siap buat contest lg....rietta xbwk handbag, just backpack ataw sling bag...penuh ngn gajet jerr...ekekeke.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih.. terima kasih kerana bersetuju.. wkwkwkw

      Delete
  38. p/s:jom join segmen deno, LUPUS awareness! http://dayangdeno.blogspot.com/2013/04/segmen-lupus-awareness-month.html

    ReplyDelete
  39. itulah perempuan :)

    salunya akan bawak beg tgn ikut tujuan dan destinasi.. kalau travel 3,4 jam perjalanan tu handbag besar sket nak masuk shawl and socks utk buat solat tengah2 jalan.body lotion,ubat2 bagai la..kalau kuar pekan dekat2 umah tu bawak beg silang masuk purse aja.. bahaya beli barang smbil pegang purse kt tgn..sedar2 purse tak tahu tinggal mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm erm ... selamat lah sikit kalau ade beg sling kan kan kan

      Delete
  40. xsmua pompuan bawak banyak barang. aku bawak sikit je... setakat hp,lip gloss, compact powder, eyeliner, losyen, wet tissue, payung, botol air, pen, nota, mp3, panadol, purse, tissue, plaster, perfume, minyak angin...xbanyak kannnnnn hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak banyak nyeeeeee... koh koh koh

      Delete
  41. gua bukan spisis bawak tisu, kahkah!

    tapi kakak gua ye kot. siap lampin pakai buang, botol susu, silap2 buaian pun ada dalam henbeg

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ada baby diorang lain kategori.. takpe.. koh koh koh

      Delete
  42. akak memang perlukan beg besar skang ni, sebab dalam tu senang nak sumbat semua, botol susu anak, bubur anak, pampers anak, baju anak, mainan anak, purse, hp, kunci, biskut, cokelat, bagai lah klu nak kluar... sneang bawka stu beg jer skali.. hehehheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab ada baby lain cerita.. memang kena ada beg besar lah kan kan kan

      Delete
  43. paling wajib purse, handphone.. lepas tu kalau rasa nak kuar lame, bawak la baju spare sebab kaklong memang jenis xreti jaga kebersihan baju... kejap je kotor.... pastu beg make up.. huhu..penuh jugak la...dalam beg ada beg...

    ReplyDelete
  44. ade purse yang besar dabak dgn handphone jee.. pastu kalau nak kuar lebih dari 4-5jam spare baju sebab jenis xreti jaga kebersihan...sekejap je dah kotor... huhu.. kalau rajin nak menempek, bawak beg make up..besar la jugak sebab dalam beg ada beg..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo.. power siap bawak baju jer.. wkwkwkwkw

      Delete
  45. hmmmm kite baru nak suruh ojin carry kan bag kita :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik hik hik... aloooo.. bawak ler sendiri... koh koh koh

      Delete
  46. Alooo....saya xsuka berbeg tangan...
    Walaupun selalu kena leter dgn mak...
    Tapi tetap rasa rimas berhand bag bagai...

    Tapi skrang ni..tgh belajar2 la bawa beg tgn...
    Okay...sekian...

    -NA-

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok gak laa perempuan ada beg tangan, senang.. tapi elok jugak takde sebab la nie banyak kes ragut...

      Delete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD