02 June, 2013

Entri yang takde best mana

Korang tahu tak, sebenarnya aku seorang yang kuat cemburu. Apa? Bukan bukan. Bukan cemburu ke makwe. Betul, cemburu ke makwe memang takde dalam diari hidup aku. Mungkin aku paling kayu diantara kayu kayu yang ada. 

Aku cemburu bila melihat orang lain yang lagi muda bila berblog, intipati blog dia sangat berilmiah. Aku punya blog, ilmiah tue segan nak tampil ke depan. Sebab tue bila aku terserempak dengan blog yang berilmiah dan tersusun, bila aku balik ke blog sendiri, mengucap sendirian duduk tepi peti ais menangis teresak esak.

So, korang jujurlah kabo ke aku... blog aku nie berilmiah ke idak? kot kot aku yang perasan sendiri walhal dalam hati korang yang baca "eleh, poyo jer mamat nie!" Mengaku cepat! *stenbai kapak*


So, kalau kalau blog aku nie hambar, bolehlah kiranya aku berkira kira nak gantung tablet dan tutup blog supaya aku boleh teruskan kehidupan sebenar aku yang super hambar. Tido, kerja, balik terlentang, tido, keja, balik mengangkang. Gitu. koh koh koh


78 comments:

  1. hahahah... aku ada mengutuk ko kat blog aku, kat entry latest aku :p

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. hahahha.. tengah rileks laa nie Day.. koh koh koh

      Delete
  3. Blog kau buat aku berfikir...dan aku pun cemburu sebab blog kau best. =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha. samalah. tak mau cakap banyak2. malu dgn diri sendiri >_<

      Delete
    2. Zuemiey - aik, celah mana plak hang boleh buat berfikir tue. Wkwkwkw

      Cik Pensil - kenape? Kenape?

      Delete
    3. stuju.
      blog yg santai, sempoi n sedap dibaca. xserabut otak.

      kagum ada lah!!

      Delete
    4. aaa... *bontot terapung*

      Delete
  4. Alaa jinz, ang punya blog aku kira sebagai kategori santai... ada identiti sendiri yg original n tak ciplak style org lain, hasil tulisan n lukisan sendiri... best what? ang takyah gi buang tebiat nak nangis2 kat tepi peti ais ka tong gas kat dapur ka apa lah jinz... lol

    ang saja2 nak ngengada skali skala je kan ni... ya aku tau hahah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaha.. eh, macam mana hang tau nie... wkwkwkwk

      Delete
  5. sekarang, saya pulak yg terfikir. Saya mmg minat sngt ngan blog ni. Jadi, adakah tu namanya saya ni minat blog yg x berilmiah? Err... haha. Teruskan blog ini encik lanun. tolong laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa.... kannn.. mana nak berilmiah sangat. Wkwkkw.. baiklah Cik Amna, saya teruskan. Ini semua poyo jer nie.. wkwkwk

      Delete
  6. Replies
    1. Hehehehe.. terima kasih (>^ω^<)

      Delete
    2. setuju.. suke sbb santai je tp best

      Delete
    3. terima kasih cik ct cucubi XD

      Delete
  7. salam encik aujinz.. saya kira baru jugak jumpa blog ni... best.. =) ilmiah tu subjektif jugak. kalau orang yang baca tu pandai pikir sampilah ilmunya bro.. stju ngan plain83, you have your own identity, i likee! hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa. Terima kasih cik Azwa. Malunya saya (>^ω^<)

      Delete
  8. Mohon hari2 update la woi =/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingat senang ke nak update hari hari woi! Wkwkwkwk

      Delete
  9. biarlah intipati banyak mengarut pun dari banyak mencarut.. tak gitu. XD

    pertama kali jumpa blog ni dulu, sebab terpengaruh dengan resipi cara buat tako2 (versi melayu).. kira blog ini pernah diangkat sebagai blog ber-ilmiah walaupun tak pernah try lagi mana2 resipi disini XD, lepastu sy ada terjumpa progres papercraf model startrek (versi melayu) nk tahu guna paper apa. haa. kemon la.. jgn la jellybean sgt XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bakpe hang tak try buat Tako cekot? Haaaa.. yang model kertas star trek tue, model tue pun dah takde..wkwkwkw

      Delete
  10. xyah nak 'poyo' sangat la nak ikut orang lain.. biar blog ni ada branding tersendiri, x boleh ke? (kan dah kena poyo dengan aku.. muahahaha~)

    kadang2 pengalaman seseorang adalah guru terbaik.. untuk diri n orang sekeliling.

    n instead kau jeles blog orang berilmiah katanya, nape x jadikan infotainment sbg identiti blog ko? sambil kau citer benda2 yang seronok (contohnya pasal dik ah ke, pasal benda2 zaman muda mudi kau dulu ke), kau selitkan la info.. rasanya tu lagi best dari blog yang berilmiah sangat.. (by the way, apa definisi kau utk 'blog berilmiah' tu?)

    kau meracau camni sebab kau xde idea nak updet eh? ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaha.. ko follower tegar aku dari dulu dah faham sangat perangai aku kan. Wkwkkwkw..memang tengah takde idea pon.

      Baiklah, lepas nie aku akan buat entri yang berilmiah cara aku... koh koh koh

      Delete
  11. blog ni bagus la. dapat release tensyen. kalau tutup blog ni, maka hilanglah sebiji permata. ceh, terasa berilmiah pulak ayat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi, kemain permata bagai. Koh koh koh. Terima kasih cik Zyma. (>^ω^<)

      Delete
  12. lain orang lain identitinya, memang rasa malu gak bila baca blog ilmiah, rasa kerdi sangat >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa.. kannnn... ╭(╯ε╰)╮ 

      Delete
  13. style masing-masing. org baca bukan sbb ilmiah ke tidak tp sbb dah entry blog tu best..tak kisah la merapu teruk pun ya tak??:)

    p/s klu nak ikut blog paling tak berilmiah blog cik stickynote ni ler ekekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik stickynote! So, lepas nie saya kena buat entri yang lagi best laaa kan kan kan... hiks..(>^ω^<)

      Delete
  14. jangan gantung tablet aujinzzzzz...membazir..bagi je kat aku tablet tu keh keh keh..

    blog ko best la..selalu update daripada aku punya hu hu huh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah... kenape ko dah jarang update blog?

      Delete
  15. blog niy, dlm senyap di beri info. penting yang akn buat org berfikir... ^^

    #MajuKedepan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jap jap jap... info yang mana satu punya entri?

      Delete
  16. balik mengangkang tu cemana dohhh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. balik mengangkang pon tak tau.. dah terang lagi bersuluh.. ape mende laa Konah niee..

      Delete
  17. Bagi aku simple je. Sekarang ni macam-macam blog ada. Kalau orang tanya aku nak entry ilmiah, aku cakap carilah blog lain yang lagi power bab ilmiah tu. Tak semua orang power dalam buat ayat ilmiah ni, dan tak semua orang power buat entry release tensen cam ko. So setiap blog ada identiti dia sendiri

    Macam kalau baca beautifulnara, ko memang tak jumpa lah entry pasal keagamaan dekat situ. Sebab tu bukan identiti dia. hah gitu...kbye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. baiklah Abang Seman... saya follow.. XD

      Delete
  18. ini semua poyo!hahaha..rilek la, jadi diri sendiri sudah..
    barulah ader colours in blogger world..oh apekah?

    blog gua lagi hampeh..emo memanjang..hahaha..

    ReplyDelete
  19. haha.. bestla blog ni. kalo semua buat ilmiah boringlah kan.. perhaps ilmiah in aujinz's way? tp xyah ilmiah sgtla.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. baiklah ... in Aujinz's wway!! chaiyok chaiyok... koh koh koh

      Delete
  20. hahaha..akak suka blog ko Aujinz...lain orang lain isinya...kalau semua sama, tak syok la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Kak, I lap yu tueee... koh koh koh

      Delete
  21. xilmiah xpe jnji ada unsur positif.. jnji be urself.. bt ape tulis benda yg kita xsuka kan.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm erm erm.. betul betul betul... jangan risau.. ini entri poyo jer... wkwkwkw

      Delete
  22. belog ni suwit. macam tuan dia. ehemm ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak pun suwit juga cik Farah.. koh koh koh

      Delete
  23. aujinz,

    ko xpayah nak bagi alasan2 dan citer2 sedih konon2 boleh la ko nak tutup blog

    tak payah ok tak payah.

    ko tutup ke semua reader ko sediakan kapak pulak haaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa... ngerinya.. wkakakaka... baiklah.. baiklah.. XD

      Delete
  24. blog encik ojinz ni sempoi.. xpyh la nk ilmiah sgt..
    dah dah jgn nangis..
    org tua kalo nangis xcute.. buruk jeee..
    kehkehkeh

    ReplyDelete
  25. org Pahang ke?
    cam same jek rutin kita. tdo, keje, blk telentang tu. haha

    btw. blog aok ni ok wat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aok orang Pahang ker? hahahha...tapi koi bukan orang Pahang... XD

      Delete
  26. aloh tacink pulak pakcik ni..mid life crisis ni ojin..kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahha.. seronoknya dapat komen dari pembaca pembaca tegar... hahahha

      Delete
    2. elelelele..pembaca tegar lah dah setahun lebih folo blo ni..and blog lg satu

      Delete
  27. Replies
    1. Hahhaha... baiklah... terima kasih XD

      Delete
  28. sy suka blog ni sebab suka dengan lukisannya.hehehe.. siap letak sbagai bloglist lg. x perlu kot nak iku2 blog org. lain org lain kelebihannya. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kerana meletakkan blog saya dalam bloglist cik Ima.. saya akan berusaha dengan lebih lagi.. hiks..

      Delete
  29. entah entah tuan empunya blog ilmiah tu lagi jeles dekat aujinz. blog ni pon berilmiah jugak *kadang kadang* :P contoh macam Eye On Malaysia tu, ia ingatkan saya untuk jgn buat macam tu. blog ni best apa. dapat hilang kan stress orang dengan kerenah adik ah dll.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berilmiah kadang kadang tue... koh koh koh... terima kasih cik NN XD

      Delete
  30. nak banding blog ko dengan blog aku, blog ko lebih baik. ada mesej yang boleh disampaikan dengan kartun kartun yang cantik.


    entri ko ni buat aku yang menangis teresak esak kat tepi peti ais.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lorr... bakpe nangis teresak esak?.. blog hang pon best apa... lukis guna Excel..powerrrr tueeeeeee ~

      Delete
    2. setakat lukis guna excel tapi entri takda pengisian rohani yang mantap macam hang pun tak guna gak ojinz..hehe. tak ramai komen pun. baca blog hang ni best. banyak respon siak

      Delete
  31. tak payah nak ngengada sgt la ojinz nak tutup blog bagai... lempang nak???
    grrrr....
    blog ni besh oke... lau ditutup, kita putus sedara!!
    (errrr??)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi, sampai putus sedara bagai... koh koh koh... baiklah.. tak jadi tutup... koh koh koh..

      Delete
  32. aku tak reti nak komen supaya bontot ko terus terapung. yg penting jangan pernah berani ko tutup blog ni. aku tgh tunggu mem kecik jadi anak dara woi.

    sapa yg kata blog ko hambar tu aku rasa dia tak mengerti apa maksud ''hambar'' yang dipetik dari kamus dewan pustaka edisi II.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh... nak tunggu Mem kecik jadi anak dara?.. lambat lagi tuee... koh koh koh

      Delete
  33. Dude, lain org lain la jenis blog dia..

    Janji org suka lepak blog hang sbb sempoi jer..
    Kadang2 ada gak ilmiahnyer entry hang..

    Tgk blog ieya, lg la celaru tahap xhingat~ tapi lek jer...

    ReplyDelete
  34. kalau semua blog nak ilmiah dan serius, mcm boring je. blog ko best. santai. tp boleh je nak selitkan 'something' pd sesuatu yg santai tu.

    teruskan jelah blogging. ngade pulak nak benti. :P

    ReplyDelete
  35. nak kata ilmiah sangat tu memang tak laa haha.. tp sekurang2nya ada sesuatu yg boleh buat org berfikir...
    santai dan evergreen. yg penting unik.

    ReplyDelete
  36. Alaaaaa..nak tiru orang lain buat mende? Dah santai-santai cenggini, kekalkan laa. Nak-nak kalau orang yang dok tensyen tahap tak ingat baca blog nih, teroih sejuk jaa hati dia haa.



    Hang jangan nak mengada tutup blog pulak ojinz.

    ReplyDelete
  37. blog nie bg kitorang rasa enjoy berkunjung ke mari. interesting.nk terus baca n baca n baca lg. :)

    ReplyDelete
  38. Ehhh..saya suka blog ni...santai...bahasa mudah difahami...xserabut kepala bila baca...bab2 ilmiah tu cara mereka masing2 kan...kita buatlah cara kita sendiri...

    Macam blog saya..merapu jugak kekadang tu. Dan mmg tak dinafikan..bila jumpa blog yg lebih hebat..terasa diri ni kecil berbanding pasir....

    Tp untuk blog ni...saya suka... :)

    -NA-

    ReplyDelete
  39. aku pun kuat jeles. jeles dgn entri org yg best.. jeles dgn org pandai melukis.. tp aku dh sgt jarang tulis blog.. maybe aku kena jeles dgn org yg mood x pernah ke laot gak kot

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD