16 June, 2013

Pengkritik Tegar

Hari Sabtu dan Ahad, kalau takde apa apa aku nak buat, aku lepak rumah jer.
Kengkadang Mem Kecik lepak rumah, tolong selongkar rumah.

Selain Vitagen, Mem Kecik adalah peminat tegar Coklat, Telur Separuh Masak ( dia boleh habiskan dua biji telur sekali hadap), seaweed dan Karipap.
Oleh kerana dia minat karipap, aku gigih laa menguli tepung nak buatkan karipap.
Sambil-sambil tue boleh laa layan karipap dengan kopi O panas sambil melayan
movie...





Dia punya komplen tue yang tak tahan.
Karipap aku gelap sikit sebab masa goreng, aku tinggalkan...
 sebab sibuk nak mandikan dia, okeyh!



93 comments:

  1. kahkahkahkahkah. sayang mem kecik lebih sebab cakap macam tu kat ayong. meh sini nak kiss mem kecik sikit :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa.. Mem Kecik jer ker?.. Ayong dia???.. wkwkwkkww

      Delete
    2. ayong tak boleh! *lempang manja pipi ayong*

      Delete
    3. anyonyonyo..ayong jangan majok tau. nanti tak comel ;p

      Delete
    4. Ayong dia tetap comel laaa..wkwkwk

      Delete
    5. yelaa. ayong tetap comel walaupun karipap ayong itam, tak antik >.<

      Delete
  2. Alaaa.. sikitnya dik ah komen.. ptot lbih lagi.. hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dia komen lelebih, mahu Ayong dia tobat tak nak buat karipap dahhh... koh koh koh

      Delete
  3. wah. karipap initi apa? ajar sikit nak buat mcm mana :3

    aujinz ni babysitter ker apa? wkwkwk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inti kentang jer Cik Pensil... koh koh koh

      Delete
  4. huh!! "surarumah" yang berjaya..^^

    ReplyDelete
  5. kire okay lah pndai buat karipap. aku pandai makan je..huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... karipap bedal jer nama diaa.. XD

      Delete
  6. Replies
    1. ending diaaa.. tak habis.. ada dua ketul lagi karipap bawah tudung saji tue... koh koh koh

      Delete
  7. Replies
    1. hehehehe.. takde nak mitahli mana, goreng karipap pun ireng..

      Delete
  8. karipap unik skit sbb ade kaler lain dripda yg laen. hahaha ^^

    ReplyDelete
  9. len kali buat karipap perisa kopi terus.
    baru dik ah tak mampu nak komen pasal warna

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa... mana ada karipap perisa kopi XD

      Delete
  10. mem kecik y kelakar.. sian ayong dia... Hahaha.

    ReplyDelete
  11. aha! pandai ayong buat karipap. p/s-lenkali buka api kecik2 je ye ayong.

    ReplyDelete
  12. haha.. standard la tu dik ah,
    karipap bujang namanya tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi, kemain standard karipap bujang kabonya.. wkwkwkw

      Delete
    2. Ok pe karipap bujg... at least ada gak hasilnya.. klau suh ieya, tkut jd popia jer..

      Delete
    3. Nnt delivery sikit yer karipap bujg terlebih masak ni bila buat lain Kali...Mih mih mih..^^

      Delete
  13. oih dia suka makan telur separuh masak? cer try buat soft omurice pulak bagi kat dia, mcm yg kat entry aku tu XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoh.. baiklah. Nanti aku try

      Delete
    2. oit jinz, amcm kualiti udara kat tmpat hang? teruk tak?

      Delete
    3. woooo.. teruk wooo... huhuhu.. tempat hang terjejas tak?

      Delete
    4. wuwuu sorry to hear dat, ang pakai mask leklok jinz... kat perlih ni air quality still good, mcm takda efek, tp ada yg cakap kalo perati ke arah bukit bebetul, nampak mcm sikittt hazy, sikittt je la... aku tengok mcm ok jer.... huhu i hope it rains soon over there, n also in sumatera :(

      Delete
    5. tue laa pasal... kampung aku kat Muar pon terjejas jugak. Tapi dah ok sikit

      Delete
  14. mujur mem kecik kritik pasal kaler. huhu. belum lagi dia kabor pasal rasenye pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa.. kulit jer ireng, isinya sedap. Wkwkwkw

      Delete
  15. hahaha siap gelak besar sebelom ngutuk itam..mujur la ada ayong rajin buat karipap utk dia tau :)

    ReplyDelete
  16. mohon buat tutorial cra mbuat karipap pliss bro..hehe^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat karipap pon nak kena tutorial? Hahahhha.. Google jer (>^ω^<)

      Delete
  17. bagus-bagus , nt mem kecik boleh msuk master chef :P
    amboi , siap mengomen lagi...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan kan.. sentap Ayong dia... wkwkwkw

      Delete
  18. Haha. Baguslah tu jujurrrrrrr :))

    ReplyDelete
  19. anak teruna klo memasak tak boleh tinggal2, nanti jodoh tak kekal.. XD
    boleh jadikan terhangus itu sbagai kelebihan.. "Karipap Bakar Lanun Ranggi", XD.

    ** mungkin camtu gak terjadi pada burger bakar abam burn, dia masak burger terhangus sb tinggal2, pastu leceh sgt tu yg dia bakar2.. akhirnya bejaya. (tersedak abam burn)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi kemain. Itu mitos mana tue tak pernah dengar pon.. wkwkwkw

      Mungkin jugak kannn...Burger Bakar Abang Burn start gitu. (>^ω^<)

      Delete
  20. reti kelim ke gune cetak? hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha.. kelim sendiri laaaaa.... koh koh koh

      Delete
  21. best betul ade adik kecik ni.. kan.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm erm erm.. boleh jadi teman gaduh.. koh koh koh

      Delete
  22. cik puan katak merahJune 17, 2013 at 9:53 AM

    mmg comel mem kecik ni...die gelak dlu sbelum kritik...ekekeke klako lak bc nye...bile la mem kecik nk ade fb ni...ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. huishhh.. toksah laaa.. bagi laa dia abis skoloh dulu.. wkwkwkw

      Delete
  23. Fuh...xmenahan komplen dia tu....tpi suweeeettttt......ayong, nak karipap sket...lapor nie....ekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... dah habis dah rietta XD

      Delete
    2. Abish dh?huhuhu...keciwa....hehehe....

      Delete
  24. terror terror ! kehkehkeh

    bijak mem kecik !

    ReplyDelete
  25. Hahaha..sungguhpun hitam dingap jua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan.. sedap jugakkk... koh koh koh

      Delete
  26. kahkahkahkahkah....
    jujur gila kritikan dik ah..
    sayang dik ah! muah muah muah!
    XD

    ReplyDelete
  27. hahaha! kan dah kena..terbaiklah !

    ReplyDelete
  28. fuyoo..hebatnya boleh buat karipap,walopn hitam tp ok la boleh buat.

    ReplyDelete
  29. Dari dulu lagi azie bace blog hencik lanun ni n nak tanye. Mem kecik tu sape sbenarnye? Anak sdare ke? Kiut bebenor prangainye tu haaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... ha'ah.. kiut kan kan kan

      Delete
  30. kritikan membina namenye ni.. terima jela ngn ati terbuke.. ekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyer laaa.. iyer laaa... hue hue hue

      Delete
  31. budak budak mmg mcm tu, tp last last mkn jgk nnti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia makan.. tapi dia makan kulit jer, isi dia buang..

      Delete
  32. hehe... biasala tu... (selalu kena camtu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm erm erm... kan kan kan .. huhuhuhu

      Delete
  33. mem kecik dah bole jadi juri master chef..

    bagi komen tu kaw2 lagi ye mem..

    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai ai ai... jangan beri semangat ke dia... koh koh koh

      Delete
  34. haha...legen ah adik ni..mcm nak berkenalan dgn dia..menuntut tips remarks..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah ah ah... tak boleh... koh koh koh

      Delete
  35. haha.. Terbaiklah Mem Kecik.. Hitam hitam sedap dan rangup...

    ReplyDelete
  36. paling x reti kelim karipap pakai tangan..
    hebat oh ojin...
    nanti raye buat open house k..
    i nak dtg mkn,lalalala...
    sesuke ati den menjemput diri sendiri...hehehe

    ReplyDelete
  37. ha3..mem kecik terbaek la :) pndai pula bro bt karipap ye..

    ReplyDelete
  38. hahahha.. sadis betol.. org dah tolong buat tu, banyak songeh plak, kan..? hahaha

    ReplyDelete
  39. hahaha.. hitam2 pun sedap ye tak.. :P

    lama x jenguk sini..

    ReplyDelete
  40. Hahahahahaha....sorii...saya tergelak....hehehe...
    Sudahnya mem kecik tu mkn ke tidak karipap tu...?

    Agaknya masa goreng karipap tu ayong guna api beso kot...
    Mahu tak hangit..hehehe....

    Ishh...sebut2 karipap tgh2 puasa ni...rasa lapo pulak...
    Ini semua ayong punya pasal..hahaha...

    -NA-

    ReplyDelete
  41. =) utk ayong yg suka lyn mem kecik

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD