17 September, 2013

Cerita Orang Dewasa

Sekali sekala bila aku takde idea, aku akan melengu di dashboard tengok usha usha kot kot ada silent reader yang meninggalkan jejak...
amboi, ramai jugak yang cari resepi epal pai terterjah ke blog aku.. koh koh koh...
eh kejap...


bakpenye ada orang cari cerita orang dewasa sampai ke blog aku nie???
kakakkaka...
maaf lah kalau mengecewakan..
blog aku nie takde cerita orang dewasa,
yang ada cerita kanak kanak yang tak berapa dewasa ibarat buku teks pembelajaran bergambar.
Pernah gak nak buat cerita dewasa dewasa tapi cerita jer dewasa tapi aku perangai macam kanak kanak tak jadi jugak kan...

oleh itu aku cuba laa melukis watak dewasa sikit...
mendesign balik watak watak komik aku yang dah lama tergendala...

okay.. terlampau mangaish... koh koh koh

masalahnya,
aku sekarang mengalami sindrom Art-Block.
so, aku malas nak habiskan melukis.

Oh ya, saja nak kabo,
Lanun Ranggi dah 5 tahun 28 Ogos lepas...
dengan hasil Nuffnang yang tak cecah cecah RM50... sob sob sob...
bila boleh kaya kalau ini machiammm ~



dan aku harap korang tak tanya soalan seperti

"Bila nak sambung Origami Biru?"
gua sumbat hidung lu worang dengan pemadam kang.




51 comments:

  1. kikiki.. baru nak tanya,, rupa2nya dah bagi warning dah.. adoyai.. apa lah nasib.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahha.. kena warning awal awal.. koh koh koh

      Delete
  2. Replies
    1. Hahahahahaha... entah
      *Pusing pusing pemadam*

      Delete
  3. apa budak stickynote tu buat kat sini??hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha.. entahlag.. dia suka lepak sini

      Delete
  4. puan sri katak merahSeptember 17, 2013 at 10:57 PM

    bila nk kawen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. puan sri katak merahSeptember 18, 2013 at 7:27 PM

      lastik dahi tu lelaju kang demok...ekekeke

      Delete
  5. hahahah... agaknya keyword tu naik sbb amik kira contents dlm comment section gak kot, kadang2 aku pun tengok ada keyword pelik2 naik gak bila aku check lol...

    aii blog ko yg popular ni ko x letak nuffy, ko just parking nuffy kat blog ko yg lg 1 tu jer, lagi ko nk komplen psl income nuffy crawling?... wakakaka :p

    eh bila ko nak buat GA lagi? isi apa2 dialog dlm komik pendek ko ker, reka satu cerita pendek dari satu gambar yg ko lukis ke, apa2 GA laa... souvenir dari cuti2 vietnam ko kan ada lagi tu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog niepun ada Niffnang laa beb.. hahahaa.. ada, cuma takde iklan masuk.. peliks gak aku... koh koh koh..

      Biasanya aku buat GA akhir tahun laaa.. barulah best.. hiks

      Delete
    2. owh laa ada ka? awat tak nmpak kelibat/ciri2 mcm ada parking iklan langsung? tak pernah aku jumpak case cam hang nih, problem coding kot... cer hang antar ticket ke nuffy psl blog yg nih...

      Delete
    3. entah.. mungkin coding dia dah berubah kot.. kau pesen tepek dan tinggal.. malas nak godek dah.. kah kah kah

      Delete
  6. bila nak sumbat hidung aku dengan pemadam ni?

    ...erk...

    ReplyDelete
  7. Alaa....xyah dewasa...yg skznk pown rietta dh suka....pling suka dik aah....

    ReplyDelete
  8. hehe nasib baik tak dan nak tanya...kalau tidak mesti pemadam penuh dalam hidung...

    ReplyDelete
  9. x dtg ke ilham nak sambung blogonovella ko jinz?? *aku x tanya pasal origami biru kan?? hohoho..*

    nampak komen pasal dik ah, aku pon nak tanya gak.. nape beliau lama menghilang??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah tue... ai ai ai..

      Hahahaha.. beliau ada, aku belom sempat nak publish kisah dia

      Delete
  10. hahaha lwk betol...origami biruuu...ahhahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa Pi? Tang mana yang lawak...ai ai ai...

      Delete
    2. tang sumbat pemadam dalam idung...ai ai ai
      tpi ak rasa pun kena sindrom art-block jugak
      ada ubat?.. pil? ubat air?

      Delete
    3. takde ubat.. ko bancuh kopi kaw, duduk dan bawak bertendang.

      bertenang maksud aku..
      kakkakaka

      Delete
  11. bila nak bagi lukisan free kat aku? nak tunggu aku lalu depan mata ko baru dapat ke Aujinzzzzzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku dah lukis, aku belum kaler. Aku kan pemalas beb.. kakakakaka

      Delete
  12. epi enbesri yg ke5! arap encik ojinz bersabo dgn nuffnang ye..
    kehkehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahhaa... iyer laa Puan Ezy.. dia dah dapat ok laa.. koh koh koh

      Delete
  13. kite punye keywords lg terokk hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakka.. cuba awak tayang ke kite awak.... koh koh koh

      Delete
  14. cerita orang dewasa? mcm 18sx je.. hehehe

    ReplyDelete
  15. SELEKEH GIGIT BANTAL~

    HAHA, CAPS LOCK.. MALAS NAK TEKAN

    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakkaka.. ahhh dulikkk... nyiahahahha

      Delete
  16. kalau anak, dah nak masuk pra sekolah tahun depan...

    huahuahua...komen lagi

    lari~~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. dah beso dah anak abah...
      kakkakakaka

      Delete
  17. Aku harap ko tak sambung dah origami biru tuu..
    aku dah lama berhenti berharap...
    ku berhenti berharap...Dan menunggu datang gelap..Sampai nanti suatu saat
    Tak ada cinta kudapat....

    sebenarnya aku dh hmpir lupa jalan ceritanya.. kalau ko tetibe post mknanya aku trpaksa baca balik dr awal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakkakaka... alaa Keri, rilekslah der.. rileks.. kakakkaka

      macam aku kena gagahkan diri gak nie sambung balik...

      Delete
  18. salam dan morning aujinz..sihat tak ni?owh sihat!Alhamdulillah,kalau sihat....CEPATLAH SAMBUNG ORIGAMI BIRU,tu huwaaaa!!!!

    pergh 5 tahun umur blog ni?cayalah...hebat!kak lea baru nak cecah 3 tahun,tu pun kadang2 berdengung kepala cari mood,nak update entri he3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahha... Alhamdulillah Kak, saya sihat dan makin sihat.. huhuhu...
      saya tengah gagahkan diri nie kak, bersabarlah yer.. hua hua hua

      Delete
  19. he3..smbung la =) ambe nk jgak thu yg terbaru..he3 nuffnang tu xpe..jnji blog best..

    ReplyDelete
  20. haha.. kadang2 rasa lawak bila tgk "kata carian" dorg..
    ntah cam ne terterjah blog pn xfaham..

    origami biru? apa tu.. (lost memory coz da sgt berzaman da..)

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD