19 September, 2013

Pelabuhan Persinggahan - Younique Nurdani

Ramai blogger fesyen, tapi tak ramai blogger yang melukis fesyen fesyen yang diperagakan.


Enter Nurdani.

Haaaa... blogger kecik molek nie patutnya aku tak payah nak perkenalkan sebab dah ramai kenai dia, apatah lagi dia dah terpapar dalam ruangan .Com sotkabo Utusan. Yang bestnya dulu masa aku mula mula follow dia, dia melukis menggunakan Excel. Excel baq hang... yang banyak kotak kotak tue... haa laaa... power kann kan kannn?

dicilok dari blog beliau

Bila dia buat tutorial melukis menggunakan Excel, aku ngomel "Owh senang jer nie, aku boleh buatttt"
Setelah buat buat padam, buat buat padam, nak lukis Proton Juara terus jadi peti ais walaupun tepuk lantai aku kabo Proton Juara dan peti ais tak jauh beza, aku terus taubat dan berjanji takkan membuat kerja yang sia sia ini lagi dimasa hadapan. Jilaka punya susah baq hang...

Bagi ayam makan takdelah susah macam melukis guna Excel. (T___T) Oleh itu aku serahkan saja melukis menggunakan Excel kepada Dani manakala aku terus menganga melihat keohseman lukisan beliau yang tiada tolok taranya.
Nampak tak kecomelan beliau... errr.. maksud aku kecomelan lukisan beliau

Dan, secara halusnya beliau mengrequest aku melukis kartun untuk beliau, sedikit sebanyak aku turutkan lah permintaan beliau memandangkan beliau pun dah berapa kali mention aku yang kacak ini di dalam entri blog beliau... koh koh koh.

Nampak tak cara halus beliau di situ mengrequest lukisan gaya gadis gadis. Kah kah kah...ekceli, ini yang second kali kot.. sebelum tue dia ayat kat Instagram...hiks.

So, dengan tulus ikhlas gua lukiskan kartun untuk beliau. Gila geletor tangan nak lukis ke pakar melukis pesyen. Ibarat seperti mengajar English kepada Professor TESL. Aku mana reti lukis pesyen pesyen...janji ade ghope jer la yer makcik... Nyiahahaha

memandai jer aku ubah design baju dia.. kakakka... 

 oooo... kalau korang nak request aku lukiskan kartun korang dengan cara Dani juga, ghentikannnnn... gua dah tak termakan pujuk rayu sebegini lagi..cari cara lain... koh koh koh...

So, silalah terjah blog beliau di yoUnique Nurdani . Boleh buat tempahan karikatur korang juga kalau dia ada buka tempahan. Hehehehe

67 comments:

  1. YOU ALL memang hebat, malu nak bertegur sapa dengan you all dah :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. YOU ALL memang hebat, malu nak bertegur sapa dengan you all dah :/

      Delete
    2. Buyatt: Lempang nak lempang?

      Syarafi: dah dah dah.. jangan nak ikut sangat perangai Buyat tue.. kakakkaka

      Delete
  2. tu la minat beliau dalam fesyen diterjemahkan dlm bentuk lukisan, hebat antara yang hebat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurm hurm hurmm.. kan kan kan Dysha.. termasuk Dysha juga XD

      Delete
  3. hahaha...korang berdua memang awesome,lah!!!tu sebab kak lea sentiasa letak kat bloglist sampai la ni ^^

    p/s-->proton juara = peti ais????hahahahaa...gelak besar kak lea sampai hubby tegur.."awat tu,buang tebiat ke?" ni semua salah aujinz he3....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakkaka.. apa akak salahkan saya plak.. mana saya tau apa apa.. kah kah kah

      Delete
  4. Ohsem jer lukisan Aujinz.. Tapi tak dinafikan Nurdani punya hasil lukisan memang cantik! Laju2 gi terjah! Hikhik!
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe... sila sila laju laju gie terjah.. komisenkan dia suruh lukiskan gambo.. koh koh koh

      Delete
  5. ok dah tu.. pha is nk lukis pun x gheti..

    ReplyDelete
  6. lorr ingat kami sorg je buat xjadi.. rupanya ada org lain lg buat tak jadi.. peti ais pun ssh pe nak buat,, XD

    kagum ngan korang semua, pelbagai variasi illustrasi dpt diperatikan .. baru betul aktiviti sihat ye dak .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha.. eh susah kan lukis peti ais... nak nak peti ais dua pintu.. kah kah kah

      Delete
  7. bila nak bagi lukisan free kat aku pulak?nak aku menghuru-harakan majlis kahwin ko baru dapat ke hah?:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakkakaka... ala bro, janganlah berniat sebegitu sekali.. gua tak nak kawen laa kalau cenggini.. kakakkaa

      Delete
  8. Replies
    1. hahahhha.. wait beb, wait, nanti giliran han tiba.. koh koh koh

      Delete
  9. aku sengih dari awal baca tajuk, sampai la ke bahagian komen. hahahahah!

    terima kasih Aujinz yang kacak lagi budiman kerana lukisan itu sangatlah ohsemmmm. aih geram pulak kita.

    tak sangka pak Aujinz lukis pesyen pesyen ni lebih teliti dan pakar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hellehh Dani, kemain dia jek kabo aku hensem.. sebelum nie takde plak dia kabo aku hensem lagi budiman dan comel lote.. koh koh koh

      Delete
    2. hari ni je puji ko Aujinz. hakhak.

      Delete
  10. OJIINNN...
    *pandang dengan mata tulus suci bersinar- sinar.

    ReplyDelete
  11. alaaa baru nak mintak tlg designkan kartun utk kad kawen sayep....
    sobsobsob T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhha... eh, takde requestt ponn.. koh koh koh

      Delete
  12. dani mmg terer giler gune excell ! aummmmm !
    kemas + semart giler aujinz lukis dani gitu! rawrrr ~ :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rawrrrr.. rawrrrr... Ana nak gak ker??..
      koh koh koh

      Delete
  13. serious..terbaikk. prnah try gak nk buat pakai excel lpas tgk tutorial dani ni. try skali je, pastu tobat xwat dahh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaahaha.. kannn.. ingatkan senanggg.. koh koh koh

      Delete
  14. ohsem! nak satu jugak =.= #muketakmalu .. haha. gurau jerrr .. tpi, mmg daebakk ah lukisan korang berdue

    ReplyDelete
  15. Lukih org lidi je ah yg kami mampu.. *jeling ojinz*

    ReplyDelete
  16. Setiap yang menghasilkan seni ada seninya tersendiri. Kehkehkehkeh. Betul2 sokong siapa tak kenal kak Dani ni kalau alam maya ni. :D Lukisan ni pun ohsem. Subhanallah ^_^ Semoga semua seniman hasil karya anda seuatu hari nanti ke peringkat antarabangsa. Siapa sangkakan ? Miza doakan yang terbaik. Selamat berjuang :D Hihi

    ReplyDelete
  17. bahahhaa...pomaleh tahap gaban..baru nk request..suh hentikan.. sabo je la..apa pon lukisan awok terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaha.. kena pesan awal awal .. kalau tak kang naya.. koh koh koh

      Delete
  18. Kalau saya nak order bleh? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh, tapi bukan sekaranglah .. huhuhu

      Delete
  19. perghh.. memang cun! nak komik satu copy! >__<

    ReplyDelete
  20. sume hebakkkkk.. saye je xhebakkkk..
    huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita semua xhebak.. pinjaman jer... huhuhu

      Delete
  21. versi comel dari awak. ngeee...cantik!

    ReplyDelete
  22. YOU ALL memang hebat, malu nak bertegur sapa dengan you all dah :/

    *copy paste sebab reality..hehehe..

    thumbs up for both of you :) majulah seni untuk diri sendiri :)

    ReplyDelete
  23. lukisan korang memang ohsem la...nice artwork..keep it up..btw, I'm following you here..

    ReplyDelete
  24. ohh terer2... aku pakai excel utk buat data analisis jer kekeke XD

    ReplyDelete
  25. uits... tumpang iklan ckit... jom join Contest GA Isi Buih Kata Komik aku, deadline 12 Oct 2013, meh cepat!! XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiks.. ada Giveaway.. hua hua hua.. oret oret.. takde hal.. XD

      Delete
  26. details betol =) kagum jap tgok..mmg smart..korang berdua mmg terbaik

    ReplyDelete
  27. Dani mmg kreatip..
    sama je ngan aujinzzzz~

    ReplyDelete
  28. canteknye lukisan tu.....

    psss....xnak tolong lukis utk "gadis bilik cetak" ke? hehehe...

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD