19 October, 2013

Yang selalu tersisih


Dalam satu pek Vitagen, Vitagen putih paling selalu tak jadi feveret Mem Kecik. 
Aku pun tak tau kenapa. 
Yang kaler kaler jugak menjadi pilihan.
Walhal aku rasa, yang putih pun tak kurang jugak sedapnya. Aku kalau beli Vitagen, semua feveret aku, takde pilih bulu. 

korang suka Vitagen putih?
Cer kabo! Cer kabo!


P/s: Sori lambat update. Aku ada projek bawah tanah nie. Nanti dah siap aku kabo..
koh koh koh

82 comments:

  1. xprnh rase vitagen putih.. kalo beli pon berminat tang kaler2 je.. haha

    ReplyDelete
  2. aku pon dulu camtu....tak sukaaa..mungkin sebab min set kaler kot!..ahah
    tapi bila rasa sedap jugak...ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap baq hanggg.. cubalah rasa memang ada bezanyaa uuuuu

      Delete
  3. aku telan je semua.. peduli apa..

    kakakaa..

    ReplyDelete
  4. aaaaaaaa...suka yg purple je..yg tu je tekak ni boleh terima. saya ni x leh minum susu.. nasib baik la boleh terima yang purple tu..heee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. ruginyaa diaa... takpe takpe.. janji boleh minum yer dak

      Delete
    2. ha2...yup2..rsa masam2 gitu..perghhh!! sedapnya :3

      Delete
  5. kalau aku dengan adik beradik aku masing masing berebut nak kaler putih tu. hihi. sedap apaaaa!~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan.. sedap ahhh yang putih tueee

      Delete
  6. putih selalu saya minum dulu, wekkk. tapi masa kecik dulu tak suka putih, hijau first. haha. last oren.

    Aaaaa, nak~~~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. belanja saya satu pek Vitagen awakkkkkk ~

      Delete
  7. same je kot ase sume kaler..huhu
    x kesah le perase hape..sebat aje sume :p

    ReplyDelete
  8. Rugi lah pda sapa y tak minum y putih. Kamon bebeh. Cuba dulu. Baru tau. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. kemain sedap lagi tue.. kakakakka

      Delete
  9. selalu..beli vitagen yang satu warne je....ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa.. yang tue selalunya susah nak dapat.. melainkan stok yang baru sampai.. hue hue hue

      Delete
  10. kalau diberi pilihan , memang akan pilih vitagen yang bercoloue-clour tu , sebab rasa buah...tp , yg putih pun sedap gak , sedap time tak ada pilihan nak pilih :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. tak patuttt... last choice laa tue kan kan kan ... kakakka

      Delete
  11. come to mama vitagen putih!! putih la sedap yg lain2 tu tak ori ok haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dia ori tue laa pasal.. sedap kot.. kenape selalu kena sisih.. hua hua hua

      Delete
  12. Alahai...sian si putih....dik aah xsuka kaler putih erk.....rietta suka jerr...sebab yg putih, xmnis sgt,.,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dik Ah tak suka kaler putih, selalunya dia bagi saya yang kaler putih... koh koh koh

      Delete
  13. aku plak tak minat vitagen.... hahahaaa XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap ah Vitagen beb.. cuba laaaa

      Delete
    2. tau dah rasa dia mcm mana, zaman skolah dulu dah minum (sekadar minum), pehtu rasa cam biasa jer, bagi aku la... heheh ^^

      Delete
  14. aku bila beli vitegen, semua perisa aku sapu. yg dabel perisa je yg aku bagi sape yg mintak. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe... ooo kedekut.. tapi takpe, vitagen kan mahal... hua hua hua

      Delete
  15. bukan x suka.. tapi macam omputih cakap, 'save the best for last.' huhu~ ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakkakaka... iyer yer oo jer... XD

      Delete
  16. Dedulu zaman memuda *koh koh koh* hok putih je wujud..sedak jerrr mentekedarah without kompromi..tp adat laa doh ada hok kaler pelangi, sapa nk hok boring..

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk isk isk... yang ori dilupa jangan chesue.. koh koh koh

      Delete
  17. puteh tu persepsi...puteh macam susu... masa baby dah puas hisap susu...tu bila dah bercerai susu..rasa macam trauma wanita nak minum puteh...ahaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. ok.. apa kene mengene???

      Delete
  18. Gua paling suka apple. Tp tak fussy kaler apa pun, vitagen kottt sedap tu. Ank buah gua salu beli dan ehem, memndangkn depa xsuka putih dpt la maksunya sebat sebotol dua, ufufu

    ReplyDelete
    Replies
    1. maksu dia pun pandai mencukai gakkkk.. kakakkaka

      Delete
  19. x penah beli sdr..selalu org lain belikn n tibai jek ape kaler org bagi..hohohoh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih.. oooo.. kira yang free jer laa eh.. hua hua hua

      Delete
  20. memang selalunya vitagen putih paling last ada dalam plastik. aku dok bayang rasa susu yang tak sedap, tu pasai la kot beliau disisihkan sehingga ke hari ni melainkan tiga vitagen lain dah dirembat, terpaksalah aku ambik yang putih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang pun tak suka susu ya.. isk isk isk.. sedap beb.. cer la try rasa hua hua hua

      Delete
  21. eh cik aujinzzz..saya adik beradik sangat suka vitagen putih sebab dia original.siap berebut. tapi vitagen oren kami semua boikot taknak minum..
    jom exchange.. kami amik yang putih, kamu amik yang oren.
    settle

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... kenape yang oren tak nak minum????

      Delete
  22. ikut mood..ada time nk mkn yg kaler, ada time nak mkn yg ori hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... aaa.. ikutlah mood lah kan... huhuhu

      Delete
  23. kalau ikut kajian sy jadi zaman bebudak dulu, kita didedahkan dgn perisa susu senantiasa.. (lidah suci lagi masa tu) jadi menjadi satu keterujaan apabila dapat merasa masam & manis, tetapi menyegarkan..dan warna warni

    "slllruuutt..aaaa dapnya, eh abeh dah" *blurrp*. kata budak itu.

    perisa asli kira klise lah klo nk minum pun..warna susu. itu budak2. klo tanya org dewasa. sebotol mana cukup, tu pasal balun semua minum tanpa diskriminasi warna. 5botol minum baru kenyang kan. betul tak encik ojin, betul tak. silalah mengaku XD.

    ikut deria lidah diajar bagaimana.. sama juga mcm yogurt, budak2 mana suka, fobia susu, ce kalau kaler2, teruja sikit nak makan. sekian terima kasih. kahkahkah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. so, memang warna mempengaruhi minat mereka lah ya.. hurmmm.. baiklah. Terima kasih atas tesis yang diberikan.. koh koh koh

      Delete
  24. Replies
    1. haaa.. sedap kan kan kan... kakakaka

      Delete
  25. mungkin sbb colornya yang putih..even umur dah besaq ppanjang ni pun..rasa kalau dapat vitagen tu nikmat giler lah..hehehe..so empat2 pun bedal je..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha... kannn.. satu mana cukup

      Delete
  26. Kalau beli, yang putih adik yang kecik sekali rembat dulu. Ai tak kisah dapat oren ke ungu ke. Asalkan dapat. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus akak yang tak memilih nie.. hua hua hua

      Delete
  27. tak penah minum vitagen lagi.. ahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik? sekali pon tak pernah minum?

      Delete
    2. a'ah.. macam kesian pulak kan? hehe
      apa lagi, sila belanja aku cepat!! ahaha

      Delete
  28. caner la en ojinz bole dpt idea tulis entry ni erk..tp mmg realitinya camtu..slalu yg x suka vitagen putih ni jenis mereka yg x minum susu kot:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya terbuat entri nie sebab tengok vitagen putih di tinggalkan di atas meja sedangkan yang lain lain warna sudah dibedal.. kakakaka

      Delete
  29. putih tak dap, suka oren. putih nie mungkin bila minum rasa tua *uban dikepala kata ko!* so pilih yang colourful sikit rasa la muda sikit.

    ReplyDelete
  30. Suka yang putih sebab perisa LB = LIMAU BALI!!!
    Gila rare minum Vitagen rasa Limau Bali..

    Sampai sekarang x diketahui sapa la yang dok kata LB tu Limau Bali..
    Cik Zue Tertipu! Ceh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha... LB tue untuk LactoBacillus Acidophilus. Bukan Limau Bali. kakakaka

      Delete
    2. Suka ye Encik Aujinz gelak!
      Bila masuk sekolah menengah baru la tau kenyataan sebenar LB tu apa maksudnya.
      Err, tapi memang dia rasa macam Limau Bali kan? Heh!

      Delete
  31. putih le paling best!

    skrg beli yg semuanya putih. tapi > suka nutrigen.
    sekian :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nutrigen untuk budak budak sebab ada lukisan kartun...kakakkaa (Aujinz logik)

      Delete
  32. Aku suka yg putih...
    Tak tau kenapa. Yg kaler lain tak masuk...
    Aku pun tak tau kenapa orang lain tak suka putih...
    Sedap kot putih tu...

    ReplyDelete
  33. sebab putih rasa dia macam susu...tu yang tak best..hehehe

    ReplyDelete
  34. Ojin... ko buat aku terasa nak beli vitagen balik keje ni. yg putih idaman tekak dari dulu pun. xtau nak describe rasanya mcm mana. tp mmg best...

    eh dah pukul 5 lah. aku beli vitagen dulu. bye.... :))

    ReplyDelete
  35. aku plg suka putih. pastu baru hijau. putih yg terbaek!! tp smpi skrg xtau dia perisa apa.. tulis LB je.. kawan aku kata limau bali.. lalala

    ReplyDelete
  36. inikah yang dinamakan takdir?? tgh2 minum vitagen, masuk baca entri ni..haha..
    anak aku slalu minta beli vitagen ni..yg smua kaler ada.smua dia suka.kdg2 aku pun suka gak minum..semua perisa dan warna ok aje..xde plih2..mungkin org x suka sbb yg putih rasa macam nenas kot..hihi

    ReplyDelete
  37. aku suka semua perasa. sedap. tak puas minum sebotol. kalau boleh nak telan sedozen

    ReplyDelete
  38. eyza pun tak suka yang kale putih tu...rasa dia lain macam dari yang berperisa tu...selalu bagi kat anak buah yang kecik tu...sebab dia tak reti komplen lagi hihi...

    ReplyDelete
  39. Sedap giler betegen.... xpernah memilih juga..
    kalau beli satu pek tu, siap suruk sebab xkasi adik amik..
    muehehe~
    ibu pn kalau tau lia nk beli, da prepare byk2 stok dlm peti..=B

    ReplyDelete
  40. Sbb slalu set dlm otak yg vitagen putih tue mesti rasa mcm susu lembu...sbb tue xpenah minat nk try yg putih tue

    ReplyDelete
  41. mgkin sbb bagi diorg, yg putih tu "kosong", x de perisa..

    ReplyDelete
  42. saya suka semuaaaaaaaaaa! >_<
    nice blog by the way! :)

    ReplyDelete
  43. Sy plg suka PUTIH..yummy...anyway sy pengedar home delivery vitagen kg.baru dan sekitar kl. Nak harga murah bole order dgn sy..dijamin fresh dr kilang. No tel 012-9518535.

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD