06 November, 2013

Kalau dah jiwa kartun tue...

Aku lukis watak utama Gavity Falls
Dipper dan Mabel


Ok, Dipper dan Mabel yang original lagi comel.
koh koh koh
Lagu tema dia tajuk Made Me Realize best!


Ahhhh.. tak tau kenape semenjak dua menjak nie aku suka sangat dengan kartun nie...
kah kah kah...
mungkin sebab aku suka cerita misteri dan kod rahsia.
Apa rahsia sebenarnya di Gravity Falls?
aaaaaaa.... 

45 comments:

  1. Replies
    1. aaaaa... yang mana?.. yang original ka??

      Delete
  2. Cumey kahhhh.. suka teman nengokk

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaaa.. yang mana satu? kartun dia ka??

      Delete
  3. laki tu macam Ash pokemon, sedara ke? kirim salam eh eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... masa lukis tue pun terasa macam tue jugak... mungkin sepupu jauh dia kot... koh koh koh

      Delete
  4. pernah tengok sekali dua je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... layan anak anak tengok kartun ke kak?

      Delete
  5. laaa katun ni..i iz hari2 tengok kt Disney Channel tapi tak penah tau tajuk..hahahah! sebab tv sini tulih in chinese tajuk dia..patut aa tgk gambo mcm kenaiii je watak nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo... sana pun dia alih suara ke Chesue?

      Delete
  6. kenapa sy x th pasal cite tu?ketinggalan betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin awak jarang layan kartun kat DisneyXD hua hua hua

      Delete
  7. Citer kat tv ke ni? mohon buat tutorial cara2 nak menonton tv. dah lupa sbb lama x tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku nak bagi tutorial macam mana nak makan nasik. Mau?
      koh koh koh

      Delete
  8. orang layan running man la sekarang:-D hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakaka... sekarang baru nak layan Running Man?
      kakakaka.. orang dah layan lama laaaa... koh koh koh

      Delete
  9. cite pe nie...haha xtau tau pon de kartun nie hehe... disney ke ape

    ReplyDelete
    Replies
    1. Disney laa Bro.. kat Disney XD tak silap aku... huhuhu

      Delete
    2. ya ka..xtau la bro...skrg kalau bukak kartun pon cari sponge bob versi ckp melayu haha!!!

      Delete
  10. aiyo..katun pempuan dia rare..muka mcm mutant..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka macam mutant?
      bakpenye macam mutant?

      Delete
    2. err..macam..sebab gigi dia besar?
      kot..kot lah..

      Delete
  11. mmg mengingatkan aku kat si Ash dlm Pokemon ^^

    btw aku suka Hey Arnold kat Nickelodean lagi kekekek~ XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.. hang pernah tengok kartun nie?

      Delete
    2. aku kalo katun barat tema penyiasatan mcm tak berapa nk layan sgt, tp kalo kindaichi ka detektif conan ka, yg tu aku bleh layan pulak kekeke :p

      Delete
  12. disney channel?? alaaa.. xde..
    org tgok astro ceria je..
    chibi maruko chan.. pernah tengok?
    tak pernah kan..
    haa tau dah tu..wakakaak..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... pernah laaa tengok Chibi Maruko Chan. Ninja boy tue sumer.. ah ah ah

      Delete
  13. Lol. kartun nih? haha tak penah tengok..anak buah asyik bukak detective conan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikikiki... Detective Conan pon best jugak.. tapi dah asyik jumpa kes bunuh jer, macam tak best plak.. koh koh koh

      Delete
  14. ni..tak ada kaitan dengan astro pra-tonton selama 15hari channel freee~ tu kan.. kan kan.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. takde kene mengene.. koh koh koh

      Delete
  15. layan katon gak rupanyaa.. kehkeh.. yatt paling suka fin n jack..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... itu layan gak sekali sekala.. tapi tak sangkut pun... hua hua hua

      Delete
  16. lama-lama aku tengok, si Dipper tu dah macam Ash Ketchum (Pokemon) dah...
    Dengan topi dia, dgn jacket dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa aku lukis tue pun aku memang dah perasan.. siap fikir "ini kang ramai yang kate macam Ash Pokemon plak kang" kakakakka

      Delete
  17. Assalamualaikum..salam ziarah!!

    Jemput ziarah blog saya ;)
    http://supplementforall.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam.. selamat datang XD

      Delete
  18. Citer kartun apa ni.. xpenah tgk pn...
    Since duk ganu, mmg kuno bab2 citer sume ni.. XB

    ReplyDelete
  19. Rietta bru jerr taw sal ktun hie msa dok KL bru je...tpi xtgk...sbuk buat kerja...dgr jerr....mcm best juga dgrnya...

    ReplyDelete
  20. ada lg x cte ni? bila siaran dia? suka gak kartun misteri ni. skrg ikut conan je.. huhu

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD