13 November, 2013

Lanun Ranggi The Book

Ekhem.
Sebelum nie aku ada kabo projek underground aku yang aku dok bizi tue. Ada yang teka aku nak kawen laa, nak pinang anak dara orang laa... sob sob sob (...check wallet penuh habuk...) Haaa.. so Alhamdulillah, hari nie aku nak kabo ler nie apa sebenonya projek aku tue.

Tadaaaa!!!


Aku tak leh berhenti sengih bila dapat pegang buku nie. Almaklumlah, dari A sampai Z aku buat kecuali P iaitu printing (printing hanto kedai ler), mau taknye kan kan kan... kakakaka.. Aku banyak bagi hint kat Twitter, Facebook Page dan Instagram. Kengkawan dok teka aku buat zine, komik, frame gambo (epik!), rak pinggan (super epik!!) dan paling malang, diorang kata aku buat buku hentai ( si Heroic Zero punya fitnah ). 




Nope.
Ia adalah Lanun Ranggi The Book, projek buku indie aku yang pertama. Dah nama pun Lanun Ranggi, konsep dia sama macam bloglah. Ada rapuan dan lukisan. Haaa gitu.


So, apa ciri-ciri penting pada buku ini?

1. Korang perlu tahu, buku ini mengandungi kompilasi entri blog yang pernah terbit dan diolah untuk buku dan juga yang tak pernah terbit di dalam blog, khas untuk pembeli buku sahaja.
2. 102 mukasurat laminated full colour cover dengan Perfect Binding bersaiz 15cm x 21cm
3. Sesuai dibaca ketika di dalam kelas, di dalam bilik kuliah, di dalam kereta, di dalam bas, hatta di dalam jamban sekali pun. Jangan baca semasa memandu. Sebarang akibat gua tidak akan bertanggungjawab.
4. Stok cetakan pertama adalah sangat terhad. Sebab Lanun miskin tak boleh print banyak-banyak, huhuhu. Ini kira test market. Lepas tue kalau ada lagi yang sudi nak beli, kena buat pre-order lah. Maaf, maaf, maaf.
5. Harga RM25 sahaja, minyak motor posmen bior diorang isi sendiri. 
6. Tak dak juai kat mana-mana kedai buku. Kat blog Lanun Ranggi saja.
7. Tak kalis air, peluh, api dan cinta. 
8. Buatan Malaysia. Halal. Baca tanpa was was.


Bagi yang berminat nak beli boleh hantarkan butir-butir berikut ke aujinz25@gmail.com dengan title BukuLanunRanggi;

1. Nama penuh:
2. Alamat penghantaran:
3. email:
4. No telefon:

Ada rekues lain, kabo dalam email.
Langkah seterusnya aku akan kabo melalui email. So, apa tunggu lagi?


P tendang S: Buku nie memang aku sorang jer yang usahakan dari cover sampailah ke huruf sebijik-sebijik, so mesti banyak kekurangannya. Tapi korang boleh bagi pendapat / kritik / kutuk / share / review untuk aku improve di masa hadapan.



Selamat melanun. koh koh koh

Review dari blogger:

BiskotCikot  http://beescolor.blogspot.com/2013/11/kapcai-si-lanun-ranggi.html
Terkini!! 28 November 2013

P tendang S lagi sekali: Stok buku baru kini sudah ready. Kepada sesiapa yang berminat untuk membeli buku Lanun Ranggi, bolehlah order melalui cara seperti di atas. Hue hue hue.


88 comments:

  1. Maju lah abang ojin dah ade buku pulak... Hoh hoh hoh! =p Nak satu! Buleh? *kelip kelip mata*

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak satu? alaaa... sapotlah blogger tempatan.. kakakkaka

      Delete
  2. Congrates aujinz for the first newborn "baby"..=)

    reisya_iris

    ReplyDelete
  3. ekceli dah teka dah pungg dlm ati...tp saja nk nyakat ojin..mana tauuu masin molot khen... *kepak kebung kebung kebung..kepak kebung kebung* booking satu! nanti emel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha.. ngengada aaahh.. baiklah, nanti den reply

      Delete
  4. Replies
    1. hamboi.. sampai macam tue sekali... kakakaka

      Delete
    2. nak gak pre-order..pasni anto email hohoho

      Delete
  5. ojin...hg baik kan..hg ensem kan..hg macho kan..bg free 1..pelisss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang nie, aku dah sikit punya kabo aku lanun miskin... kakakkakaka

      Delete
    2. hahahahaha...ala..dgn aku, lanjer lah 1 :P kate nak berbirassss..hahahaha

      Delete
  6. Whoaaaa....... Tahniah ojin sbb berjaya terbitkan buku sendiri.

    ReplyDelete
  7. tahniah bro..da de edisi buku plak...!!! respect!!

    ReplyDelete
  8. sudah ada edisi buku..wah...kena beli..hehe...errr xda diskaun??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa... bajet ciput jer ... (> 3 <)

      Delete
  9. wahh tahniah ojinz!!
    dah ada buku dah sekarang.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. Alhamdulillah.. tengkiu Anne XD

      Delete
  10. wahhhhhhh!! congratz aujinz :)

    tak nak donate kat library saya ke??buat reference budak2 grafik kekekekee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.. hamboi, pandai dia punya strategi.. kakakaka

      Delete
  11. ok dh email..cpt bls..nk beli..nk baca..nk buat koleksi rakan blogger..sapa lagi nk sokong kalau bukan rakan blogger sendiri..tahniah rakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baiklah, nanti reply bila dah tak bizi. Terima kasih MIJ XD

      Delete
  12. Replies
    1. hahahhhaha... macam best jer.. macam best jer.. XD

      Delete
  13. Replies
    1. kakakkaka... tau dah.. khas untuk hang yang rabun.. kakakakaka

      Delete
  14. tuuuuuu diahhh!! independent habis. maka.

    kelahiran baru kena lah memberi sokongan yang baru dalam erti kata lain, yang baru tak boleh tak dapat diskaun, tak apa, saya beli ya. XD

    **bulan ni dengar kabar fanikatun nak melahirkan komik juga..hew~ bulan ni juga iroman nendo 42mark nak keluar. arghhh~ asal korang tak launch bulan 12 =A= yang ini saje tak puas hati. sekian**

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia peminat komik dh dtg..hehehe..xpela..kita sokong budak art ye

      Delete
    2. ya terima kasih kepada dedua sebab beli buku pakcik nie haa.. kih kih kih XD

      Delete
  15. "Congrates" Ojin! Ittew dah email taw taw taw!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. ya ya dan Puan Ummi dah bayo...hua hua hua. Tunggu posmen sampai ya.

      Delete
  16. aku nak aku nak sebab aku ni peminat blog hang nombor 1. hahah. nanti aku email na. harap2 ada stok lagi. tolong sain kat muka surat pertama ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah ah ah.. bakpe lambat sangat. Hu hu hu...

      Delete
    2. whoah...laku seh. takpe. nanti aku pre-order la. harap2 sempat. jangan lupa sign tau.

      Delete
    3. Alhamdulillah.. baiklah.. aku tak lupa punye.. koh koh koh

      Delete
  17. wawawa... bestnya.. tahniah..tahniah.. ^_^

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. Huhuhu.. kalau dah order ok. Tapi kalau baru nak order, kena tunggu dlm dua minggu lagi. Huhuhu

      Delete
  19. Wahh..congrats!!! Ne brpa sdh print ojin?

    ReplyDelete
  20. tahniah bero:-)

    gua mesti nak 1 sebab aku sapot member klog:-)
    kang gua email..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bero, hang bila pulak nak release kartunster the buku? buat versi e-book skali tau :D

      Delete
    2. gua tak glemer macam brader ojinz:D

      insyallah nanti bila adakelapangan:)

      Delete
    3. Hahahaha.. buat jer bero. Gua pon sapot lu

      Delete
  21. pewitttt smart arrr~
    dlm bentuk digital e-book ada? bleh baca kat android hehee~ XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. kalau versi digital bukan ke sama mcm hang baca kat blog? Kakkaka

      Delete
    2. keke... tak sama bro, bleh flip2 setelah didonlot full volume, layan ohh baca e-book kat android~ XD

      Delete
    3. ooo.. melainkan hang guna android yg lagi besar dari Note3, aku rasa tak selesa membaca guna handphone.. hua hua hua

      Delete
  22. Ahhh!~~
    Kau dah buat dulu...Aku baru je merancang, dlm proses nak compile cerita...
    Aku mestilaa nak satu...
    Tapi aku lagi berminat nak tahu pasal printing ko tu...
    Nanti aku tanya sekali dlm emel, boleh pecah rahsia tak? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. tengkiu tengkiu... kakakakaka...amboi rahsia apakah itu?

      Delete
  23. Wahhh.. lama x singgah..sekali dia kluaq buku... nak3... heee.. japg sy email ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu... kannn... ready stock dah habis TP. Kalau nak pre order bolehlah

      Delete
  24. Replies
    1. hahahhaa.. takpe.. still boleh pre order... tengah reprint stock baru.. XD lepas tue takde dah kot..

      Delete
  25. aku naaaak..! tp aku takde duit..!

    Bagi aku prototype bleh? LOL.

    BTW, good luck Aujinz..seriously aku nak tp aku tgh kopak+broke+pokai..sobs2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe Lee Kun. Boleh tunggu next stock. mana tau dah ada duit ke.. koh koh koh

      Delete
  26. waaaa... cayalah bro.... mmmm... mintak free boleh? tgh sangap nih... kuikuikuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakakakaa.. stok ready dah habis dah bro.. kena pre order.. kakakaka

      Delete
  27. kat kedai buku ada dop? er kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdelah Cik Pensil. Ini underground dan Indie punya buku. Kakakaka

      Delete
  28. kenapa kena start jual time orang belum gaji kenapaaaa?????????? huarggghhhh
    ps:nak beli tp duit takdak, bg free boleh? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf maaf maaf... hahahaha..
      Bagi free acaner pakcik nak kayo... kakakaka

      Delete
    2. sudah email pakcik..harap pakcik reply..memandangkan nak tgk pakcik jd kayo hahaha

      Delete
    3. haahahahha.. mekasih kerana memahami. koh koh koh

      Delete
  29. ojin, aku nak satu. pre order la kan? nanti aku email.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah Keri, kena pre order. Tunggu stock baru sampai ~

      Delete
  30. dah tau da ojinz tulis buku..
    saje je xnak kekecoh.. bagi yg lain suprise.. kah2

    nak satu ojinz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak beli satu kan kan kan MissNget?
      kakakakaka ~

      Delete
  31. hadiah hari jadi gua tak dapat lagi.. macam mana eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti jap bro gua nak fikir dulu acaner... hue hue hue

      Delete
  32. wah.. aujin dah keluarkan buku. Tahniah.
    aku nak beli satu.
    nnti aku email

    ReplyDelete
  33. Tahniah....alaa dh abish...xpe xpe....kita roger roger nnti utk batch seterusnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe.. dah boleh roger dah... pre order lah tapi.. hua hua hua

      Delete
  34. salam encik aujin.. printing + binding buku mahal ka?

    apa2 pun gud luck.. I know that feeling bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk kategori Indie, boleh urut dada jugak laaa bila tengok quotation depa... hahahha

      Delete
  35. tahniahh! :D nanti aku cek tabung dlu naa. hee

    ReplyDelete
  36. pergh.. siap ada buku... tahniah bro... tgh pikir ni nk beli or tak.. tgok la nnti mcm mna.. kalau sampai emel aku tu, kira jadi la..

    ReplyDelete
  37. pergh~ terbaik la bro , ada buku sendiri

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD