15 January, 2014

Chapter 15 of 365

Entri kedua untuk tahun 2014. Masih lagi tak berkualiti macam selalu tapi aku nak juga updatekan blog.
Kot tak nanti ada jin bertendang plak kang... ai ai ai..

Maaf sebab tak berapa nak power mengupdate blog dua tiga menjak ni. Sedang menguli azam 2014 yang pertama. InsyaAllah, settle semuanya bolehlah aku fokuskan titik perpeluhan ke blog pula. Buat sementara ni, terpaksa menduakan blog. Korang jangan risau, aku belum gila lagi nak pergi buat bisnes haram...pernah gak terfikir nak kaya cepat, tapi oleh kerana bapak aku masih mampu menerajang guna dua belah kaki, aku lupakan jer laa hasrat tu.

Cuma hidup tak berapa nak belen lagi dengan dunia maya dan dunia realiti. Walaopon dunia maya dan dunia realiti aku sama jer tunggang langgang.

Almaklumlah, baru tutup akaun lama, kira kira kena buat sebelum buka buku baru. Walaupun buku kehidupan aku sama kosong dengan buku akaun aku, ape ada hal yer dak. Hidup tetap terus. Ayat mesti power. Otak mesti bergeliga. Kangkung turun harga... eh..

Oh, aku perasan satu perkara bila melukis nie...

aku boleh melukis dengan smooth bila ada deadline...
maksud aku, idea melukis tue takde tersekat sekat...

tapi malangnya....
belum boleh dipublishkan lagi... 

wuwuwuwuuwu ~

entah, korang jangan tanya apa motif entri nie...
aku sendiri pon tak faham..


39 comments:

  1. *peringatan***
    origami biru~ oh origami biru~
    bilakah dikau hendak disiapkn~
    haha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. baiklah.. baiklah... nanti ambe siapkan...

      Delete
  2. Takpa....cheq menanti dengan sabaq.

    Cuma....


    Origami Biru tu dah lewat 14 hari dah...

    ReplyDelete
  3. ORIGAMI BIRU. ORIGAMI BIRU. .ORIGAMI BIRU. .ORIGAMI BIRU.
    ko memang sengaja guna taktik suspen nak suruh orang tertunggu2 ko punya update kan? haha

    ReplyDelete
  4. Nampak gaya ramai menuntut origami biru ni...hahaha
    Parah laa brader, parah...

    Btw, aku pon buat kerja laju under pressure, tapi kdg2 bila under pressure sgt, mutu jadi menurun...hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi aku tau, mutu entri ko walopon menurin bro, still atas aku.. kakaka

      Delete
    2. *menurin??? -_- menurin oh menurin

      Delete
  5. sebabkan kau perlukan deadline, so aku bagi sampai sabtu ni utk siapkan origami biru?? hah.. amacam?? ok x dgn deadline tu?? hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku sokong cadangan dateline sabtu!

      Delete
    2. Haryz : aku dah ada deadline. Toksah nak tambah deadline lagi... kakakaka

      Day: janganlah... pening aku nanti weh... kakakaka

      Delete
    3. apasal ko reply berganda-ganda ni.. Memang trend sekarang ke cakap dua kali? hahahahaha

      Delete
    4. hahahha.. entahlah.. aku reply guna handphone jer, dia jadi berdouble macam tue... huhuhu

      Delete
  6. betul, aku pun gitu, bila under pressure, idea tuk menulis melimph ruah.
    bila aku relaks, bertenang, tk der idea lak nk menulis blog... hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. smooth jer idea keluar.. kakaaka

      Delete
  7. wa mau itu oligami bilu wooo..ho ho ho
    veli da osemmm..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha.. iyer laaa.. iyer laaa... nanti saya siapkan.. koh koh koh ~

      Delete
  8. update lagi entry..
    kan orang dah tuntut origami biru..

    padan muka..! lain kali xyah update..ikut mcm kite.. kakakakaka

    ReplyDelete
  9. sume duk komen psl origami biru.. ambe ni mtk origami biru dari taon lps lg.. xdpt2.. pasni jgn apdet lg ye ojinz.. kalo ambe nmpk entry baru muncul tnpa origami biru siap demo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakak.. amboi,, siap ugut.. habislah gua takleh nak update blog lagi lepas nie.. koh koh koh

      Delete
  10. senang cerita origami biru tu simpan jelah..buat cerita baru je senanggg hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakkakaka...amboi... kecewa sangat tue.. koh koh koh

      Delete
  11. tapi malangnya belum boleh dipublish lagi? awat? lapputoppu hg or tenet buat hal ka?

    oh nmpknya dengan update hg yg ni makin menendang2 pulak jin yg ada hahaha... jin2 yg mintak origami biru ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum boleh publish sebab belum time dia lagi.. hua hua hua

      Delete
  12. Adui la...nru no start warming up...hehehe....sekali blom bleh publish...xpe xpe...take ur time....setia menanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. terima kasih cik rietta XD

      Delete
  13. bestnyaaaaaaaaa pandaiiiiiiii lukisssssssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa... dia pun sama gak boleh melukis.. XD

      Delete
  14. hmm pelik..


    cero kata dia tgh bizi dengan projek..

    kau pulak tgh bizi dengan deadline..

    macam ada apa2 je korang berdua ni..

    hmm...konfius..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada kitorang ada apa apa... kah kah kah... dah ko lak bero, dah kenapenya dah lama tak apdet blog?? hahahaha

      Delete
  15. alaa.. apa ni? blom bole publish npe? misteri ni.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuhu.. belom masanya lagi cik Amna.. XD

      Delete
  16. ahah.. setuju sgt.. bila idea merimpah ruah.. kekadang terus blank nk wat mn satu.. huahua

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD