07 April, 2014

Hikayat Dik Ah 3 - part 1

Sori sebab lama menyepi. Panggilan tugas yang tak dapat di elakkan.. Huhuhu..

Apa pun, korang dah pernah baca kisah merapu Mem Kecik kan? Apa? Tak pernah... takpe... nah link nie untuk korang recap. Actually, aku catit apa yang dia merapu ke aku. Senang kalau aku takde idea, aku guna idea dia jer.. macam entri nie lahh.. koh koh koh

Dia seorang yang agak berimaginasi. Cerita dia semuanya merapu dan di luar kotak. So, setiap kali dia mula bercerita, aku akan mula mencatat di dalam handphone aku. Kengkadang aku saja tanya sama ada dia ada apa-apa cerita yang dia nak story ke aku.. Ini adalah salah satu kisah merapu dia...





"Dah agak dah... mesti kaler Pink.. ok ok.. lepas tue?"


"Hahahaha.. poyo nyer dia!"

"Betul lahhh...."

"Haaa.. cepatlah sambung.."


"Heh? Mana ada bear kaler pink?!"

"Dekat negara Princess tue ada laaa.."

"ooooooooo ok ok.. suka hati Adik laaa... teruskan.. teruskann ~"


"Bear kan gemuk, dia boleh lari laju ke?"

"Boleh.. Ayong boleh layie laju laju..."

"Ok Ok........ eh...  wait.. whattt??"




"yess... hero dia dah sampai..."








"hohh?..."

Bersambung...

Hikayat Dik Ah 3 - Part 2

58 comments:

  1. alorrrr..sambung la pulak....
    sume kaler pink..ehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambung laaa... tension hadap lama lama.. koh koh koh

      Delete
  2. hahaha!!! *gelak guling2*
    comel betul dik ah ni... seme kaler pink...
    nasib baik pahlawan tu tak kai kaler pink jugak -_-''

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuelah tue.. haru gak kalau kaler pink gak.. kakakaka

      Delete
  3. Hahahahahahahaha. Stress je semua haiwan bila kaler pink. Hahahahahahhaahaha. Dik ah dik ah. Hahahaha

    ReplyDelete
  4. hahahahaha... hebat imaginasi dik ah..

    ReplyDelete
  5. Aisehhh! Apsal sambung? Semangat nak baca sume pun kaler pink hahahaha!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja bagi sambung, nak kasi saspen.. kakakaka

      Delete
  6. kikikikikiii...
    gelak kambin sensorang tengok bebear ngan kuda wane pink..
    terbaekk Dik ah :)

    ReplyDelete
  7. kahkahkah..pinkish overdose aiyooo

    ReplyDelete
  8. tengah bercerita pon sempat lagi mem'bahan' along dia tu? thorbaeklah dik ah. teruskan berusaha. hahaha. :P

    p/s : bila along dia nak sambung hikayat ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, Rabu atau Khomih.. kakakaka

      Delete
  9. ayat "ayong boleh layie laju laju" tu takley blah... wakakaka XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul ke dik ah cakap camtu ojin??

      Delete
    2. Ha'ah... cuma aku ubah. Ayat asal dia lagi kejam.. kakaka

      Delete
  10. hmm awkward sangat kuda kaler pink ekekekekke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuda kat dalam cerita dia ada... kakajaka

      Delete
  11. Semua kaler pink. Boleh migrain camnih. Hahahaha.
    .
    .
    Kurun ke berapa nak sambung pulak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdelag sampai berkurun... lusa sambu glah kot.. kikiki

      Delete
  12. potong stim betul kaler pink tu... hahaha....
    sakit perut gelak...

    ReplyDelete
  13. hhahaha eh betul lah ojin.bear ke kuda ke semua binatang mmg kena kaler pink lah.kau tak faham jiwa perempuan.lalalala

    ReplyDelete
  14. ok.. lepasni keluar buaye ke keldai da bleh agak wane ape daaa.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakakaka.. dah boleh agak dah kan... kikiki

      Delete
    2. sangat.. hihihi.. teruja kuda wane coklat tetibe kuda pun pink.. mgkin dik ah imagine unicorn barangkali.. hukhukhuk

      Delete
  15. ok.. lepasni keluar buaye ke keldai da bleh agak wane ape daaa.. hahaha

    ReplyDelete
  16. peminat tegar kaler pink ni.. aku syak hasil didikan ko la ni selalu beli objek warna pink haha.
    jangan lama2 plak sambungan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia memang suka kaler pink bro.. semua peralatan dia kaler pink

      Delete
  17. Abis semua dikaler pinknye...tpi comel larr princess tu...kiut cam dik aah...

    ReplyDelete
  18. aujinz dah tanye belom dik ah tu hero kaler pe? azie rase baju hero pon kaler pink tu sbenarnye siap ngan pedang2 sekali warne pink tu rasenye :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tanya pon kaler apa... kot tanya kang, semua dia jawab kaler pink haru biru gak.. koh koh koh

      Delete
  19. Sabau je lah.. semuanya nak diwarnakannya pink. Bear pink. Kuda pink. lepas ni apalah plak.
    Haha..

    ReplyDelete
  20. lawak laa..th x sy gerak sensorg dkt org ni..semua org pandang pelik.serius lawakkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. gerak ke mana kak?.. koh koh koh... cover sikit gelak tue.. koh koh koh

      Delete
  21. Adoi....
    Pening aku kalau dunia semua benda kaler pink...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. and in reality pink is not even a real color... wohohoo~

      Delete
    2. hua hua hua... kenape pink bukan real color?

      Delete
    3. http://pseudosains.blogspot.com/2012/07/pink-bukan-sejenis-warna.html

      dia conpius dengan hijau... hahaha

      Delete
  22. ahahahahahahahaha...... adoi.. org x lari kalo bear kaler pink bunyi miau yg kejar. Pastu, x cool la kuda hero kaler pink. ahahahahaha... (ketawa kene kaver2 sikit ni. ni ngah kat opis)

    ReplyDelete
  23. taknak geng dgn dik Ah..

    patut semua warna kuning.. takpun oren.. T_T

    ReplyDelete
  24. haha. adoi mem ni, comel betul pelat dia~

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia dah tak berapa pelat dah sekarang.. cuma ada sikit sikit jer... hue hue hue

      Delete
  25. kahkah ambek ko smua kaler pink kakaka

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD