30 May, 2014

Macgyver tak jadi

Cerita paling in masa aku kekecik dulu ialah MacGyver. Semua bebudak kagum dengan Macgyver yang mampu mencipta macam-macam peralatan menggunakan apa-apa alatan yang di temui di sekekelilingnya.

Pengaruh beliau meleret sampai ke aku juga. Kemain aku berangan nak jadi macam Macgyver jugak.









Habis licin segala bulu kat muka aku di sambar dek api petrol. Ijan tengok aku kompius nak kesian ke nak gelak. Lepas tu dia bantai gelak berguling guling tengok habis kening aku licin terbako. Hampeh punya member.
Seminggu jugaklah aku menahan segala tohmahan dan kutukan dari kengkawan di sekolah.



Ingat ya.
Don't try this at home.
Nasib baik dah beso ni aku still kacak.
koh koh koh

38 comments:

  1. adoi la....kesian pown ado...tapi nak gelak pown aado....xpe.xpe...jnj hensem lg....hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. nasib baik hensem lagi.. koh koh koh

      Delete
  2. Patut laa gambar asyik separuh jer. Kehkehkeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haip haip.. gambo separuh takde kene mengene okkk.. koh koh koh

      Delete
  3. Hahaha...gaya cm control macho je kekunun mende tue menjadik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. koh koh koh... jadik ler tue... jadik haru.. hua hua hua

      Delete
  4. hewhew.. cantek xde kening..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan cantik la Puan Ezy. Hensem.. koh koh koh

      Delete
  5. Tediaaa.. berapa banyak minyak bon daaa nak guna biar bulu tumbuh cepat. keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita guna minyak kelapa jer. Koh koh koh

      Delete
  6. hahaha..ini memang legend..nanti boleh buat cerita hikayat,cerita kat anak cucu, dulu tok masa muda2 kening takdak, kena sambaq petrol..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakakaka.. toksah. Nanti kena gelak dek cucu semua.. hahaha

      Delete
  7. so sweet cerita kamu..

    sekarang kening buat sendiri guna celak ke?:-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada. Kening original ni.
      Dah tumbuh kemain lebat

      Delete
  8. waa... mcm bahaya je.. x pe ke kalo kanak2 baca ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe kalau depa baca, depa tau risiko dia. Koh koh koh

      Delete
  9. kemain ekstreeem ko kan ojin mase kecik. aku dulu dok main dengan pokok semalu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokok semalu? Tak Aujinz lansom. Mainlah pondok pondok ade gak pekdah dapat ber'suami' awal. Kakakaka

      Delete
  10. Sebab McGyver aku patah tangan... Tapi sikit sebanyak dia membantu aku untuk decide nak jadi apa bila dah besar nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn.. hahahhaa.. terbaiklah!

      Delete
  11. Kenapa ko membesar dgn MacGyver, aku plak membesar dgn Sailormoon?

    **dengan kuasa bulan, akan menghukummu!**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selain Macgyver, aku membesar dengan Sailormoon gak. Koh koh koh...

      Delete
  12. terbukti zaman kekecik dulu, penuh dengan rasa ingin tahu....hahaha, time kcik cita macgyver, tak pernah tengok...dragon ball dan naruto je, sempat layan... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. kan. Bila kuriositi tu tinggi, itu yang semua benda kita nak buat tu. Hahahaha

      Delete
  13. nasib baik tak berangan nak jadi robocop.. risau jugak aku jumpa aujinz ni kudung nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akunoernah berangan jadi Robocop. Tapi takdelah gila nak kudingkan tangan.. kakakaka

      Delete
  14. sebab terbakor tula jadik ensem, x gitu..? XP

    ReplyDelete
  15. Macgyver ni zaman bila? kenapa aku tak penah dengaq T_T wuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macgyver ni lewat tahun 80an kot. Haaaa.. gitu. Boleh tengok kat Youtube

      Delete
  16. Aku pernah diinspired oleh McGyver untuk buat perangkap tikus sendiri. Hasilnya 10 jahitan di ibu jari kiri

    ReplyDelete
  17. masa cite ni main rumah aku belum ada tv kot. tu yg tak pernah tengok, cuma pernah dengar je

    ReplyDelete
  18. kesian gak aku tengok
    tapi camner pun aku akan gelak gak la berhari2 especially bila tengok kening ko tak de wakkakakakakkaa

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD