02 June, 2014

Cari Sendiri

Kengkadang, sebab Mem Kecik dok layan channel Disney,
aku terikut sekali tengok. Almaklumlah, remote tv dia yang control. Takde hal sebab aku pun jarang tengok tv. Aku bior jer dia layan tv sendiri. Sesekali aku pantau gak apa yang dia tengok. 





Aku kat dapur terkekeh-kekeh gelak.
Dulu dia rajin gak berinteraktif dengan Dora, Disney Clubhouse bagai.
La ni, dia dah malas nak layan agaknya.
koh koh koh...

47 comments:

  1. Kakakakakaka. Dah bosan la tu ngan dah hafal episod la kowt.

    ReplyDelete
  2. dah besar sket dah. mesti dia hairan kenapa la rancangan tu mcm gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lahh tu. Sebab sekarang dia dah sekolah. Fikiran dia dah mula terbuka. Kakakaa

      Delete
  3. hehehe...mem kecik dah makin besar...jadi soalan2 camtu agak tak mencabar minda dia laa...

    ReplyDelete
  4. Hahahahahah..comel...dah boleh bg die tgok animal planet plak r..mencabar minda sket.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tak minat. Dia suka tengok kartun. Kakakaka

      Delete
  5. biasa la bila dah besar sikit, memang la cenggitu. hehehhe. dulu memuda, eksited la dia :D

    ReplyDelete
  6. eeh sama lah dik ah..akak pun buat cmtu jugak, menjerit jerit jawab kat tv "tu haa belakang tu lah.."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhh.. akak tiru Mem Kecik ler tuu.. kakakaaa

      Delete
  7. Hahahaha..betuk kata mem kecik tu...pemalasshhh...!

    ReplyDelete
  8. Dik ah kena tengok Sofia the first. Cerita tu lagi best.. ada crown, ada princess pakai gaun lawa lawa XD

    ** terpengaruh dengan anak buah

    ReplyDelete
  9. Kahkahkah... tapi dora tu memang annoying la weyh.. ahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah ler... dulu dia layan ok jer.. koh koh koh koh

      Delete
  10. Dora mmg mcm tu.. asyik tanya soalan ulang2. Eh.. kantoi tengok dora. hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. yang dia tengok tue Disney Clubhouse XD

      Delete
  11. Hahaha, dah lama tak 'tertengok' Dora... kalau yang versi alih bahasa memang bunyinya agak annoying, sebab berbeza budaya, kot... ;3

    Wahhh mem kecik dah sekolah~ Ada boipren blom? kekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. hang toksah nak tanya dia ada boipren ke belom.. aku nak didik dia menjadi makwe yang solehah tahu.. koh koh koh

      Delete
  12. Replies
    1. itu dia tengok Mickey la bangg.. XD

      Delete
    2. maaf dora..aku tark balik kata2ku..pemalas punya miki mos..

      Delete
  13. HAHA! tanda-tanda mem kecik nak transform jadik mem besar :D

    ReplyDelete
  14. Kalau dulu dulu, tengok "Care Bear" dan "My Little Pony" sangat annoying.
    Tapi aku tengok jugak. Hahahaha

    ReplyDelete
  15. aku dok cari2 mana nak komen..rupanya komen page ni lambat load...hahaha..budak pun reti rasa annoyed dh dok jawab..kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen lambat load ke? Alamak...huhuhu

      Delete
  16. haah page ni lambat loading..napa eh..

    sy pernah adik sepupu mcm tu..siap dia cakap tak nampak ke kt situ..itu pon tak nampak..senang je kot..adehh..bantai gelakkkk..budak skang bijak lain mcm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoh, saya bukak ok jer. Ke masalah ibternet setempat?

      Delete
  17. Hehehe....tol tu dik aah....pemalash....hehehe...

    ReplyDelete
  18. Aku, sampai besar tua bangka ni, bila tgk Dora The Explorer atau Go Diego Go, mesti join sekali interaktifnya...
    Belum cerita Blue's Clues lagi...hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... terbaiklah bro. Aku pun x layan sangat Dora bora ti

      Delete
  19. kesimpulannya, jangan lah jadi PEMALASH....hahaha

    ReplyDelete
  20. oi bijak budak ni.. haha..
    siap ckp pemalas 2 tak menahan..

    ReplyDelete
  21. eh ehh.... kartun ni awak lukis ke? amik upah tak? saya ada kartun nak upah lukis...

    http://formulasihatcantik.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya lukis tapi saya tak ambik upah. hehehhee.. tak sempat.

      Delete
  22. aku berminat nak jodohkan mem kecik kau dengan apan. haha mesti methop satu dunia ><""


    di mickey mouse clubhouse, marilah bergembira~~

    M-I-C-K-E-Y M-O-U-S-E

    *buat tarian goofy

    ReplyDelete
  23. haha... adik2 aku pun suka bg respons time tengok cerita kartun camtu.
    aku mmng tak tengok kartun yg tak mencabar minda nih.. keh keh

    ReplyDelete
  24. hhaha kadang2 aku pun layan kartun camtuu... #okbye

    ReplyDelete
  25. kahkahkah
    eh ko buat mende kat dapur

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD