16 June, 2014

Kongsi?

Dalam banyak-banyak kawan kita, mesti ade sekor dua yang kedekut berdentung kalau bab bab kongsi-mongsi ni. Ini pesen yang tak peduli apa itu sharing is caring
Aku ada gak kawan yang cenggini. Kemain susah betei nak rasa harta benda dia. Macamlah kalau dia kongsi makanan, dia akan kurus tujuh keturunan sampai ke anak cucu dia. Heh.. eh.. ter emo plak...

Dah laa kedekut, perangai Yahudi plak tu. Dek takmo orang lain mintak apa yang dia makan, dia tinggalkan plak DNA dia pada makanan yang di makan. Walopon tak haram, tapi kengkawan yang tengok memang kabo "haram jadah betei" kat dalam hati. 

Tapi bila harta kita, kemain lagi dia mengendeng.
Orang macam nie senang jer nak handle... tunjukkan kepada depa, dalam dunia ini, kotak pizza empat segi, pizza bulat tapi bila nak makan, kita potong segitiga. Pelik betullah kau pizza. Ko nak apa sebenonya?

Eh! Apa kena mengena pizza dengan kedekut?
entah, aku main bedal jer buat perumpamaan.




Tolong jangan kabo, masa kekecik korang pun ade perangai macam gini. 
koh koh koh.. 

ke... semua pernah buat.
Jangan tipu.
Sapa tipu dia gemok!

51 comments:

  1. ko tak tipu..tapi ko gemuk..
    cemana tu ojinz..? kakakaka...

    manade perangai gini..
    ko je mcm tu.. tak senonoh..! kedekkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gemok itu pilihan.
      Koh koh koh ~

      Delete
    2. Gemok mmg pilihan...
      tp nak kurus balik dr gemuk, itu cabaran...
      Gah gah gah!!

      Delete
    3. Kena tabahlah nak kurus. Hahaha

      Delete
  2. haha.. mase kekecik kite baek woo.. xde pangai mcm gni.. sbb 2 dh besar jdk sopan.. eh.. kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyer ker... kakakaka.. ke tak nak mengaku.. kakakaa ~

      Delete
  3. Pernah buat masa kawan mintak kita sembur air ludah sikit dalam pinggan nasi goreng yang emak kita bungkuskan?
    Aku mengaku aku pernah buat dan aku menyesal.

    ReplyDelete
  4. Hahahahaha. Memang ah pernah.

    ReplyDelete
  5. xyah la bukak aib kat blog sendiri ojinz.. muahahaha~

    tapi mmg perangai syaitonnirrajim betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koh koh koh.. kita semua ada demon dalam diri sendiri. Koh koh koh ~

      Delete
  6. Eh kalo berkongsi boleh buat kurus 7 keturunan ai mau laaaa hahaha.

    P/s - Kongsi laki ai takmau. No no no.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. alaaa.. kongsi laaa... kongsi!

      Delete
  7. ahahaha..besar pon buat..somi suka buat cmtu..igt kita geli ke..pedulik hapa..ahahahah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengan suami pon nak geli.. ai ai ai.. payahlah.. kakakaka

      Delete
  8. hahaha, perangai camni, buat dengan ahli family jee...tapi, dengan kawan-kawan, tak buat aih..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa kekecik, tak kira family kr kawan, bedal jer. Koh koh koh ~

      Delete
  9. selalu buat mcm gini dekat abang last2 dia pukul belakang sbb kedekut katanya ciss -.-

    ReplyDelete
  10. tertarik pada perumpamaan pizza tuh. XD

    ReplyDelete
  11. budak baik and suci mcm stickynote tu tak buat keja2 cengini kikiki

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Iyer laaa.. iyer laaa.. hua hua hua

      Delete
  13. "kotak pizza empat segi, pizza bulat tapi bila nak makan, kita potong segitiga. Pelik betullah kau pizza. Ko nak apa sebenonya?"

    Wahkakakakaka!! serious aku gelak, 10q ah sbb kasi aku tergelak sikit arinih, agak stress dan meluat dgn sesuatu/seseorang yg menjengkelkan tahap tenuk ;p

    Pasal makanan tuh, serius aku tak penah buat, betul, tak tipu, aku bab2 tinggalkan dna ni geli bhai... geli... hahaha ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... alaaa... dna sendiri pon nak geli. Kakakaka

      Delete
    2. eh jap, tetiba aku teringat zaman skolah dulu... aku ada share air kotak dengan member, aku bagi terus la air kotak tu kat dia lepas aku minum sparuh, sebab dia mintak dengan innocentnya... dan member aku yang merangkap classmate aku itu seorang guy! oh what da fishhh hahahaaa... player jugak aku ni rupanya zaman kecik2 dulu, LoL XD

      Delete
    3. Haaaa.. ade gak ko tinggalkan dna pada seorang guy. Kakakaka

      Delete
  14. Walaupun macam terasa, tp nak defend diri sendiri ni...

    Aku cukup pantang org nak mintak makanan aku masa aku tgh makan...
    Kdg2, aku belum pun nak hirup megi cup, dia dah nyendeng2 mintak 'sikit'..
    Kalau betul sikit takpe, ni dia bedal smpai smpai susut separuh..
    Bila tak bagi, bising2 ckap org kedekut...
    Aku makan megi kot, itu kan makanan org tak brapa nak berada...
    Tak kesian ke kat aku ni???

    **ter-emo** hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa.. bertabahlah bro. Lenkali bagi lepas ko susutkan 3/4. Harta kita, hak kita. Kakakaka

      Delete
  15. ooo tidak....mmg ada yg mcm tu....siap dtg selongkar peti ais kita pown ado...

    ReplyDelete
  16. kami tulih alip lam lam ha jerr..sapa amik masuk neraka..brani nk amik? hahahha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. pesen kekanak riang dedulu kan chesue kannn.. koh koh koh

      Delete
  17. aku xde perangai cenggini..aku x tipu, so aku kurus kan ojin kan?

    ReplyDelete
  18. hikhikhik....PIZZA dan kedekut? Apa kaitan yea Ojinz....huahuahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde kaitan punn.. saja jer bagi kompius.. koh koh koh

      Delete
  19. kahkahkah
    sapa tipu dia gemok
    gila kejam
    ye ye ye aku ngaku ada buat camtu masa kecik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. bagus bagus.. koh koh koh.. tauu takott.. koh koh koh

      Delete
  20. aku penah kena dan aku penah buat. bukan tak nak kongsi, kawan aku lagi kedekut dari aku. kasi ajar sikit. kekeke

    ReplyDelete
  21. perumpamaan pizza tuh aku baca banyak kali kot...interesting..!! wlpn tak faham..tp asenye ada kaitan ngan kedek la kot..

    selalu aku cakap jek, tak buat..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. perumpaan pizza tu..errr.. takde kene mengena.. koh koh koh

      Delete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD