12 July, 2014

Puasa Yuk

Masa kecik siapa yang puasa penuh angkat tangan?
Jangan tipu kalau masa kekecik korang sedut air paip.. elehhhh...
Puasa penuh kononnn.. muka pun dah macam paip air lagi mau kabo puasa penuh...
koh koh koh

Mem Kecik pun pandai puasa gak korang tahu...


Ok, ini kartun first aku lukis 100% guna Paint Tool SAI kecuali dialog.
Gigih aku study SAI ko tau tak.. ini semua salah si Deaday Vespa Buruk. Dia yang perkenalkan ke blog kawan dia, aku terfollow dan tersuka nak try SAI. Sebelum ni aku try tapi tak faham konsep dan cepat gelabah puyuh. Koh koh koh..

 Lima hari tiga malam aku tak tido. Kalau korang percaya korang gila.
Setting tool kat SAI agar stroke dia sama macam tool yang aku guna kat Photoshop. Boleh set rupanya baq hanggg... dan lagi sempoiii baq hanggg... 

Nasib baik aku ni kira cepat belajar.... hensem plak tu dah la hensem.. kacak plak tu.
Ai ai ai... 
Siapa tak percaya, dia gila.

35 comments:

  1. woooww. hebat la. tunjuk ajarku sipu..!!

    selamat berpuasa dan selamat bakal sambut hari raya pose dan haji..
    pakej plak ucapan. ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa Jimah.. hue hue hue

      Delete
  2. tahniah la ojinz.. anda mmg hebakkkk dan kacakkk..
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hua hua hua.. ni puji puji ni... ada apa apa ke? koh koh koh

      Delete
  3. orang berbakat besar guna tool apapon jadi hebat. bravo!!

    kalau dik ah yg buat camtu kira ok lg la. tp klu ayong dia yg buat... errr... susah nak kabor camtu. hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayong dia lurus okeyhh.. koh koh koh

      Delete
  4. AKu je, dari dulu lagi tak boleh nak terima perubahan software...hehehe
    Last2 smpai skang asyik lukis guna pen dan kertas je...

    btw, SAI tu free software ke atau trial je free?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tetap respek orang yang boleh melukis cara tradisional bro.. takde komputer pon diorang takde hal.. koh koh koh

      aku lukis guna SAI free software jer.. hue hue hue

      Delete
  5. asal cerita pasal dik ah je, mesti comel gila.
    teringinnya lukis2, tapi dok gheti.
    tau doodle guna pen dgn pensel je.

    keep up your good work!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. takpe.. boleh belajar sama sama.. hue hue hue

      Delete
  6. Replies
    1. hahaha...Uncle terus mengaku tuu.. ni nak setuju yang mana satu ni?.. koh koh koh

      Delete
  7. Yela.. aku la bersalah dalam hal ni.... sobs..

    Dik Ah, bak sini sikit air tu kita share. Sedih ni..

    ReplyDelete
  8. Oh... SAI? Hmmm... belum ada kerajinan serta kegigihan untuk aku install n explore...

    hahahah, jinz... apa main bab gila gila nih? statement takmo kalah betei... kahkahkah~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki... takpe beb.. cara tradisional pon ok.. koh koh koh..

      haruslah tak kalah.. koh koh koh

      Delete
    2. Aku masih selesa dgn CS3 ngan Arcsoft Photostudios, kekdg aku guna Artrage... tp paling selesa opkos la traditional art je, hahaha...

      Delete
    3. ooo. jap aku nak try google Arcsoft photostudios..

      Delete
  9. Rojak gila..mula2 cerita puasa pastu sebenarnya motif dia nak kabor dia excited lebih je
    Hahahaha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhahahha... ehh.. macam mana tau ni.. koh koh koh

      Delete
  10. Wah apps bru....rietta xpndai...

    Wah adik aah puase yok...hehehehe...jdik la, dia xmkan pown kan...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan apps.. software untuk melukis jer.. hue hue hue

      Delete
  11. puase dah jadi kuasher. hahhaha. mem kecik puasa yang yang yuk tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe.. ha ah.. puasa dia memang cenggitu

      Delete
  12. Replies
    1. tang sini.. tang sini.. tang sini...

      Delete
  13. saya pun baru nak belajar SAI... hehe... sbelum ni guna PS je.. huhu

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD