17 August, 2014

Semut

Mem Kecik ucap Selamat Hari Raya..
dia kabo dah lambat sangat nak ucap selamat hari raya so Ayong dia suruh dia ucapkan Selamat Hari Raya supaya Ayong dia boleh guna nama dia ucap Selamat Hari Raya tanpa rasa bersalah sebab korang takkan marah kalau Mem Kecik yang ucap selamat hari raya walopon lambat... koh koh koh...

Bijak tak Ayong dia?
koh koh koh

Sempena dengan HR ( malas aku nak taip panjang-panjang korang faham sendiri dah laa...) banyaklah bekalan kuih dan biskut raya yang tak habis. So, Mem Kecik datang, dia tolong perabihkan biskut-biskut yang ada. Tapi bukan semua aaa... budak tu memilih gak kalau pasal makan.

Satu Hari di Hari Raya, Dua hari di hari, lapan belas hari di Hari Raya tu dia offer aku kuih masa aku tengah ghalit membelek handphone...zaman mileniam ni, belek henpon laa.. mana urban kalau belek sotkabo kan kan kan...koff


... nasib baik Ayong dia tak keracunan makanan baq hanggg... 

Apa pengajaran yang kita dapat pada kisah ini ya murid murid?

pengajarannya ialah,
Semut semut dilarang berkeliaran depan Mem Kecik!


33 comments:

  1. naseb baik dia tak tuang racon atas tu... keh keh keh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. kalau dia tuang racun, boleh berbuih mulut Ayong dia, Uncle. koh koh koh

      Delete
  2. Hoiii..kenakan Mem Kecik..mana patuttt.

    Selamat hari raya naaa Mem Kecik.

    P/s : halaahh..ridsect je punn. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mem Kecik tak kisah punnn.. koh koh koh

      Delete
  3. sbb tu sedap lebih kot kuih raya tu..ada perisa tambahan hahaha..

    selamat hari raya mem kecik ;)

    ReplyDelete
  4. Uiks memkecik....sian ayong...naseb baek ayong xpape....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... takpe.. Ayong dia ok... koh koh koh

      Delete
  5. Kalau kat rumah aku, aku laa yg kerjanya nak perabihkan kuih raya...hehehe
    Tp tak laa sampai sembuq ridsect kat kuih...hahaha
    Seb bek ko okey...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak lagi tak kuih raya bro?.. hua hua hua

      Delete
  6. Cero tolong!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. Ohooo... patut la hg diam agak lama dari mengupdate blog ni jinz, hg pening2 lalat lepas termakan kuih ridsect sebenarnya... huhuu, sib baik tak jadi apa2... aku cukup anti dengan bau ridsect (^^;)

    Ganaih la mem kecik nih... heheh ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... dia guna H2O.. biasalah, aerosol nyamuk kan sinonim dah dengan ridsect.. dia bantai semua aerosol nyamuk dia panggil Ridsect.. koh koh koh

      Delete
  8. Aku ada jual kain kafan.. saiz xs sehingga xxxxl.
    boleh pm jika berminat.
    bak kata pepatah "sediakan kafan sebelum mati keracunan".

    Selamat Hari Raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakkaa.. gurau kasar nampak.. selamat hari raya.. koh koh koh

      Delete
  9. apa hubungan kau dengan mem kecik ni?ce kabor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lapan belas ratus kali akunkabo.. ahh. Malaslah nak kabo.. wkwkwk

      Delete
  10. betul ke dia sembur ridsect?? kebal betul perut kau makan racun serangga takde apa2 effect.. hohoho~

    baik ada makna mem kecik tu nampaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah.... ke dia saja troll aku. Dia pandai loyar buruk

      Delete
  11. kuih raya berperisa ridsect la ni? hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah.. berperisa Rudsect.. wkwkwk

      Delete
  12. terer..tahap cool ke lapanbelas mem kecik ni..hahaha

    ReplyDelete
  13. Tidak!!!!! kata la cerita ini tipu sahaja!!! Otak ku tak dpt menerima...

    ReplyDelete
  14. Aujinz, naseb baik ko ok boleh menulis lg... kalo dak, kuar sotkabo
    "seorg blogger sawan kerana makan kuih raya disembur ridsect"...
    dapat agak sape nasib malang tu.... kehkehkeh...

    ReplyDelete
  15. Lain kali jangan leka sangat. Ish ish ish

    ReplyDelete
  16. takpe.. ridsect tu utk serangga je berkesan..
    untuk monster, tak de effect..

    kakaka..

    ReplyDelete
  17. hihi..naseb baik ko bukan semut bero..

    ReplyDelete
  18. hahaha
    nasib dia bagitahu
    hehehe

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD