27 July, 2014

Hujung Ramadhan

Entri ni terperap dalam draft dari minggu pertama puasa itu hari...
dah nak raya baru nak publish.. dasar pemalas kann.. koh koh koh


Aku pun tak faham kenapa peniaga suka guna "Lima dua ringgit"
Tak boleh ke kabo terus seketul empat posen.... 
depa ingat aku lemah matematik sangat ke?

Eh, esok raya eik?
Tahun lepas aku beraya di opis. Tahun ni balik kampung laa... koh koh koh
Aku nak wish Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.

Aku still kat tempat kerja lagi ni.
Orang lain dok kabo tersangkut jem atas highway.
Aku rileks jer dah dua kali ulang alik balik kampung dengan tempat kerja koh koh koh...

Yang balik mendrive tu, hati hati memandu.
Semoga jangan terlebih makan lemang ketupat.
hiks


35 comments:

  1. Selamat Hari Raya. Maaf Zahir & Batin. (Psssttt...duit Raye?)

    P/s : entry raya nanti simpan hujung-hujung gak ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duit raya takde. Tak tuko duit. Sampul takde. Bank tak bagi tuko duit, bank takde duit kecik dan lain lain

      Delete
  2. Kat tmpat aku selalu jual kuih 4 dua ringgit.
    Sekali aku mintak 10, pakcik yg jual tu terkapai2 nak mengira...hahaha

    Selamat hari raya Aujinz...
    Aku masih ingat aku ada hutang ko...Nanti aku bayar...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. baru twist sikit dah pening kan.. kah kah kah..

      Selamat Hari Raya Cero.. hehehehe

      Delete
  3. Salam lebaran jinz, kira 0-0 la noh~ ;3

    # MatematikRamadhan 0-0

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhhaa.. kosong kosong gak ahhhh

      Delete
  4. Replies
    1. selamat hari rayaaaa.. hue hue hue

      Delete
  5. bajet cakap camtu orang akan ingat murah la kan? bagi yg lemah matematik mungkin terpedaya kot.. hoho.

    apaapon, selamat hari raya ojinz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe.. selamat hari raya Bro.. koh koh koh

      Delete
  6. SELAMAT HARI RAYA AUJINZ.

    MAAF ZAHIR DAN BATIN.

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Raya...hehehe....biasa la...nak laris jualan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. ehh.. selamat hari raya Rietta

      Delete
  8. pegi bazar lambat2 dapatlah air 3 bungkus 5 ringgit.tak pun free2 jek ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ahh.. time tue memang dah masa kecemasan kannnn

      Delete
  9. eh, selamat hari raya ye abang aujinz..tahun lepas panggil pakcik, tahun ni kasik ah upgrade panggil abang, mana tau abang nak bagi duit raya ke kat adik hohohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. duit raya?? ai ai ai ... dik abang pun tak berapa nak beraya sangat koh koh koh

      Delete
  10. hoiiiiiiiii...kad raya aku mana daaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahun ni takde kad raya.. bizi bizi.. koh koh koh

      Delete
  11. Replies
    1. selamat hari raya bero.. kosong kosong

      Delete
  12. tahun ni selamat duit poket sbb tak berapa nk layan bazar or param. lebih besederhana dengan memasak sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. power power... masak sendiri.. bukan semua orang boleh buat kalau yang bekerja nie.. koh koh koh

      Delete
  13. Ko ni tanya macam nk beli sebijik. Macam bapak aku pegi pasar beli kuih seketul (dia je yg makan kuih tak sedap tu. Tu pasal la seketul je beli). Happy eid lanun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa... alaaa. bukannya aku nak beli banyak.. kengkadang aku beli tak habis pun kalau beli dua ringgit.. koh koh koh... happy Eid Day

      Delete
  14. hahaha selalu jmpa macam tu. tension

    ReplyDelete
  15. salam lebaran ojin... heee.. lama tak menyinggah sini...

    ReplyDelete
  16. kg dekat la tu
    cet
    selamat hari raya!

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD