02 September, 2014

Jujurnya Diaaa

Zaman laa ni, bebudak semua dah celik dengan gajet gajet ni semua.
Termasuklah Mem Kecik. Cukup suka jadi photographer. 
 Paling tak boleh blah, dia suka guna handphone buat vlog baq hangg... habis penuh memori handphone aku dia isi dengan vlog dia...Zaman aku baya baya dia dulu, masih lagi main pasir dan laga bijik getah.

Aku lock pun, dia pandai curik-curik tengok password aku. 
Tu yang kengkadang kita lepa sikit, bila toleh dah berkechak kechak dia ambik gambo...


Aku tanya kawan-kawan aku semua kabo aku dah kurus, kacak dan hensem..
kena tang Mem Kecik,
dengan jujur dan tanpa rasa bersalah barang sejemput dua dan tanpa segan silu dia kabo ke aku...

ai ai ai...
kena diet lagi laa gini..~

25 comments:

  1. nak diet sebab tu sarapan otak-otak je..?

    kakakakaka..

    kawan-kawan vs mem kecik.. mem kecik gak menang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hal kat IM jangan bawak ke blog.. kog koh koh

      Delete
  2. eh, cartoon strip kali ni nampak lain lah..mcm smooth je..gituu
    p/s: kaau budak cakap gemuk, maka mmg gemuk lah hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hua hua hua, berkat mencuba pelbagai gaya, eksperimentasi dan melukis sampai pitam selama tiga hari. Kakakaka...

      Diamlah Che Ta. Abang tetap kacak gak

      Delete
  3. Sel-sel mem kecik tengah berhubung...
    Minum susu byk ni...

    Btw, ada org tu dah terer pakai PaintToolSai.
    Sensei, teach me!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuhu.. boleh boleh. Takde hal..

      Delete
  4. aku paling tak suka budak2 yang jujur sangat ni.. jenis cakap x reti berlapik.. rasa nak fire je.
    tapi dah nama pon budak kecik kan? suci murni pemikiran beliau.. huhu T_T

    ReplyDelete
  5. hahahah... hang kena ajaq mem kecik cara2 mengambil gambar manusia dari angle yg tepat agar subjek kelihatan menawan dan macho (and by this i don't mean taking a stupid selfie dari angle atas sambil buat mulut itik yg sangat menjengkelkan itu) ;p

    ReplyDelete
  6. kebenaran adalah amat pedih *tikam penimbang*

    ReplyDelete
  7. best!!!

    http://vitalicious2u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. if kids told u are fat, thn u are fat.

    kehkeh. mintak derma lemak ciked :p

    ReplyDelete
  9. dah terbiasa kena dgn bdak2, time tu rasa nak je cubit mulut bdak tu...haha

    ReplyDelete
  10. sebab ni la suka budak2. cakap mereka sangat ikhlas, jujur gitu ^_^

    ReplyDelete
  11. Capabilities
    The user of this power can control an individual's perception of time, they can influence the senses of the person to speed up insanely so that the body fails to keep up, making the person feel like everything is happening so slowly. The user can also slow down the senses to make everything to appear at a fast pace so that the person cannot react in time or even influence the senses to the point where everything appears to have stopped and which causes the person to be paralyzed and stop moving completely.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantu Jepun merujuk kepada sebarang bayangan atau makhluk yang berpakaian seperti tentera Jepun. Selalunya ia dikaitkan dengan tempat-tempat di mana pernah dijadikan markas tentera semasa Perang Dunia II, semasa Jepun menawan Malaysia.

      Tempat yang selalu selalu disebut-sebut sebagai kawasan yang dihantuinya adalah bangunan sekolah berasrama, pejabat kerajaan dan bangunan-bangunan penting yang ada semasa Perang Dunia II. Oleh itu, boleh dikatakan, hantu Jepun ini agak moden.

      Selalunya ia dilihat sama ada bersenjatakan senapang atau pedang, tanpa berkepala atau kepalanya dipangku bersama-samanya.

      Kadang kala, ia dikatakan berbaris lengkap bersenjata pada waktu malam (tanpa kepala), dengan bunyi derapan kasut but tentera.

      Tidak pula diketahui sama ada hantu Jepun turut terdapat di negara-negara jajah takluk Jepun yang lain (selain Singapura).

      Delete
  12. Otaku berasal daripada sepatah kata hormat bahasa Jepun bagi rumah atau keluarga orang lain (お宅 atau 御宅 otaku) yang juga dipakai sebagai kata ganti nama kedua yang bernada kehormatan (serupa dengan tuan atau puan dalam bahasa Melayu). Bentuk slanga moden yang dibezakan daripada penggunaan lamanya dengan ditulis secara hiragana (おたく) atau katakana (オタク), ataupun rōmaji (tetapi jarang sekali), muncul pada 1980-an. Istilah ini barangkali diperkenalkan oleh pengarang humor Akio Nakamori dalam siri Siasatan "Otaku" (『おたく』の研究 "Otaku" no Kenkyū?) (1983), yang dicetak dalam majalah lolicon Manga Burikko,[1] yang mendapati bahawa bentuk ucapan ini amat laris dipakai di kalangan orang skema. Nampaknya ini merupakan suatu rujukan kepada seseorang yang berkomunikasi dengan teman-teman setaranya dengan memakai kata ganti nama yang amat formal, dan banyak meluangkan masa mereka di rumah.[1]

    Istilah ini mula meluaskan pengaruh di Jepun sekitar tahun 1989, barangkalinya dipopularkan oleh karya Nakamori pada tahun itu berjudul Generasi M - Kita dan Encik Miyazaki (Mの世代-ぼくらとミヤザキ君 M no Sedai - Bokura to Miyazaki-kun?), ayng mengaplikasikan istilah ini pada seorang pembunuh bersiri yang baru ditahan ketika itu, Tsutomu Miyazaki, yang didapati seorang pertapa yang taksub dengan bahan lucah (hentai) sehingga sanggup merogol gadis muda, lalu terlampirnya pantang larang yang besar pada istilah yang pernah tidaklah begitu bahaya ini.

    Istilah ini dipopularkan di luar Jepun, terutamanya negara-negara berbahasa Inggeris melalui novel 1996 karya William Gibson berjudul Idoru, yang mengandungi sebilangan rujukan kepada otaku. Secara terperincinya, istilah ini didefinasikan sebagai pathological-techno-fetishist-with-social-deficit (pemuja teknologi berpenyakit kurang bersosial). Dalam edisi April 2001 majalah The Observer, William Gibson menjelaskan pandangan beliau mengenai istilah ini:

    The otaku, the passionate obsessive, the information age's embodiment of the connoisseur, more concerned with the accumulation of data than of objects, seems a natural crossover figure in today's interface of British and Japanese cultures. I see it in the eyes of the Portobello dealers, and in the eyes of the Japanese collectors: a perfectly calm train-spotter frenzy, murderous and sublime. Understanding otaku-hood, I think, is one of the keys to understanding the culture of the web. There is something profoundly post-national about it, extra-geographic. We are all curators, in the post-modern world, whether we want to be or not.[2]



    Terjemahan: Otaku, si taksub yang penuh berahi, jelmaan si pakar pada zaman informasi yang lebih berminat untuk menimbun data berbanding objek, seolah-olah lambang pertembungan semulajadi dalam antara muka budaya Jepun dan British. Saya boleh melihatnya dalam mata peniaga (Pasar Jalan) Portobello dan juga mata peniaga Jepun: kegilaan kumpul-mengumpul yang tenang, membunuh dan mengagumkan. Memahami masyarakat otaku, pada pendapat saya, ialah salah satu kunci untuk memahami budaya di web. Terdapat sesuatu yang jelasnya berbentuk antarabangsa mengenainya. Kita merupakan kurator dalam dunia pasca-moden ini, tidak kira suka atau tidak.

    Satu lagi asal-usul yang berkemungkinan bagi istilah ini berasal daripada isu bulan Mei 2006 majalah EX Taishuu yang mengakui bahawa penggunaan istilah ini dicetuskan di kalangan peminat siri TV 1982–1983 Super Dimension Fortress Macross, kerana watak utama rancangan tersebut mempunyai tabiat mengucap orang lain sebagai "otaku" lalu ditiru para peminatnya.

    Satu lagi sumber istilah ini datang daripada hasil karya pengarang sains fiksyen Motoko Arai. Dalam buku Wrong About Japan, Peter Carey menemu bual pengarang novel, pelukis dan periwayat Gundam Yuka Minakawa yang menjelaskan bahawa Arai menggunakan perkataan itu dalam novel-novelnya sebagai kata ganti nama kedua, lalu istilah ini diambil oleh pembacanya untuk kegunaan sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Take me to the high, We never cry on
      To the tomorrow we've yet to see
      Just like always, Speak Out

      Not knowing what to aim for,
      I'm moving forward this reckless way
      If I don't look upwards even just a bit,
      I'll be destroyed by my anxiety
      I'm sure you're watching a dream
      You want it to come true, you want to cry but… you're chasing it
      Are you going to gently give up?
      The reality that's too far away now, Can’ t You See?

      Take me to the high, We never cry on
      To the tomorrow we've yet to see
      Try again Try again Try again Always
      Try again Try again Try again
      It will not be just unpleasant things, we are watching a dream
      Try again Try again Try again Always
      Try again Try again Try again
      Just like always, Speak Out

      Without throwing away the important "now",
      I engrave this day as I'm exhausted by my stubborness
      "Understand that I'm doing my best"
      Clumsy myself is so bad
      Everyone is surely, just dreaming
      We're getting tired of the repettitive every day
      But everyone is hoping
      "One day, it will surely come true!"
      One more step, Can't you breathe?

      Take me to the high,We never cry on
      To the tomorrow that still won't disappear
      Try again Try again Try again Always
      Try again Try again Try again

      Even when we're crying and tired of crying,
      we're looking at the sky
      Try again Try again Try again Always
      Try again Try again Try again
      Just like always, speak out

      I just wanna say,
      In order to make a dream come true,
      the truth is always one,
      and that is: TRY AGAIN!

      Take me to the high, We never cry on
      To the tomorrow we've yet to see
      Try again Try again Try again Always
      Try again Try again Try again
      It will not be just unpleasant things, we are watching a dream
      Try again Try again Try again Always
      Try again Try again Try again

      Take me to the high,We never cry on
      Now we step on the brand new world
      Try again Try again Try again Always
      Try again Try again Try again

      We pray for the better days ride on
      Walk together, Don’t cry
      Try again Try again Try again Always
      Try again Try again Try again

      Just like always, speak out

      Delete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD