08 December, 2014

Lempar belakang - Atuk kepada MP3

Korang rindu aku tak? Eh, salah, korang rindu blog aku tak?
Kakakka.. ini apa pesen bertapa lima minggu tup tup kepala entri tanya rindu ke tak. Ko hingat ko femes?
Kucing tepi jalan yang tengah memerut pun tak kisah ko update blog ke tak.. 

Ok ok sori. Aku bukan tak nak update, tapi aku banyak urusan dan jenjalan yang nak diuruskan tapi aku still tak kurus kurus. Ikan masin banyak yang kering, tapi aku tetap gebu di dalam tasik madu. Eh..
dah, ko dah kenape?

Ok, back to Ampang point... siapa tahu kaset radio?
Kenal tak kenal tak?
Ok, soalan cepuk masnya...
Apa kaitan kaset radio, walkman dan pen atau pensil?
Hah.. Apa? Apa?




ececeh... buat buat tanya lagu apa plakkk...
sah sah masa memuda dulu, lagu tu yang korang joget slide slow slow ke kiri stop, ke kanan, stop, ke kiri balik dengan cd gantung kat leher, baju beso gedabak, topi terbalik ke belakang dengan kasut Vans.. 

eh.. macam dah biasa plak... 
koh koh koh

41 comments:

  1. selalu jugak bt cenggini.. kohkohkoh

    cer bagi ke bebudak zaman la ni.. haram tak tahu nak buat mende ngan kaset tu.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bebudak sekarang guna mp3 ngan ipod. Acaner diorang nak buat.. wkwkwwa

      Delete
  2. Yang guna pensel tu feveret tuh. Pusing2 xpayah nk rewind

    ReplyDelete
  3. pirate lagu tu dah biasa dulu2... ada yg aku rakam dari radio. cuma kualiti dia x berapa best la. hohoho

    pusing2 kaset pakai pensel mmg lejen. kadang2 imagine kaset+pensel tu jadi buluh terbang. hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syiokk baq ang ghalit abih kalau masa pusing pusing tu... hua hua hua

      Delete
  4. paling syahdu bab lirik kat cover kaset tu..seronokkkkkk je boley dengar lagu sambil nyanyi2 refer kat lirik..hohoho..
    mmg memori daun pisang sangat owh.aku rase aku x tau yg lagu dari kaset boleh copy ke kaset laen??serius??
    dulu kalo nak lagu, rakam jer dari radio..hahaha..lejen ah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... boleh copy. Ada cara dia.. huhuhu

      Delete
  5. hehe selalu gak guna pensil tapi tali tape dia selalu terkeluar...puas jugak la nak gulung dan masukkan balik dalam kaset...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah awak gi pusing lawan arah kenapa... wkwkwkw.. sepanjang saya memusingkan kaset, tak pernah lagi tape dia terkeluar.. wkwwkw

      Delete
  6. Replies
    1. Sila sila... jemput datang selalu... huhuhuhu

      Delete
  7. Aku rindu kat hang jinz, aku rindu kat hang~ (LoL kalo hang caya ni hang memang naive gilos) ;p

    Aku selalu gak dulu dok buat perangai rewind/forward kaset2 lagu guna pensel, tu zaman sekolah dan awal univ (sem 1 dan 2). Kaset2 aku yg aku ingat... linkin park, sting, greenday, peterpan, the corrs, fresh giler (collection of american hits), venessa carlton, rick price, boys to men. Zaman walkman tu memang ohsemlah, lagu2 yg popular pada masa tu pun ohsem kalau nak compare dengan lagu2 hits zaman skang... hahah. Mungkin faktor usia jugak kot yg mempengaruhi taste lagu seseorang tu kot (ya aku tau, aku dah tua, aku ngaku aku tua~) ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha... hang ngaku je laa Plain.. wkwkwkw...

      Don weri, ang jer tua, aku muda lagi.. wkwkwkw

      Delete
    2. Takpew jinz, takpew, aku paham perasaan 'in denial' ko tu, aku paham... kikiki~ X3

      Delete
  8. pehh pehh ini trobek sungguh ni haha..zaman skrg semua pakai pirate download je takpun pakai youtube scroll sampai mata bengkak tak adventure langsung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. zaman dah berubah dah Che Ta

      Delete
  9. yeay!!!!!!!!!! jinz dh apdet!!!!!!!!!!

    betul gak weh bile ingat pasal kaset... zaman aku kecik2 dulu mane ade fulus nk beli mp3, ipot bagai ni... aku dulu rembat kunci kete bapak aku je pasal nk curi2 dgr lagu dari kaset wktu die membuta... yela, kete zaman tu legend lagi, x pakai cd... sampai abg aku jerit panggil aku sbb ingat aku hilang... lol... ape lg, kantoi la tu gak... zaman di mana kepala ada tanduk... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. fesyen sudirman dalam cerita kami tu.. dengo kaset dalam kereta...

      Delete
  10. Aku dulu penah beli kaset Britney Spears Oops I Did It Again sbb minat dkat dia punya psal...
    Tp paling win aku beli Linkin Park. Siap hafal semua lirik dia dan translate ke BM kekonon nak bg faham...
    Kaset2 melayu aku pinjam je, sbb kalau aku beli selalu hilang. Ramai sangat nak pinjam tp tak pulang...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puiyyyo.. Britney Spear tu.. hahahah... linkin park memang lejen bero... aku ada kaset Spider.. tapi siapa pinjam aku haruk sampai diorang pulang.. kekeke

      Delete
  11. Tringat masa beli kaset Westlife ngn BSB dulu2 tp walkman xde..pinjam abg punya. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman kekecik kita mmg pinjam jer... hua hua hua

      Delete
  12. ingat..
    dulu suka lagu ukays dan slam.
    tapi kaset abang la.
    kalau takde lirik, tekan pause pastu salin sikit sikit..
    hahaha..
    nostalgia sangat.

    dah belajar baru mampu beli walkman.
    bateri jemur tengah panas . hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bateri jemur... hahahaha.. memang lejen woh

      Delete
  13. gune walkman mase duk hostel zmn study dulu kat poli.. haha..
    mase tu kemain beli kaset byk2.. best wooo dgr lagu smbil study..


    ni belom kawen dh jarang apdet.. kalo dh kawen harus xmuncul2 entry dak ojinz ni.. bz melayan bini je keje! kehkeh..

    kbye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekekeke... alaaa.. bizi laa Puan Ezy. Awok pun dah tak apdet blog macam dulu ponnnn.. kekeke

      Delete
  14. tudia baru muncul lps mereput 5 minggu. bizi lettew alasan kikiki.
    aku dari zmn kecik dulu mmg x pnh merasa dpt beli walkman.
    maklumlah fmly x brp senang. sampai la skg ni pon mmg xdak walkman.
    tapi mak aku mmg pembeli kaset tegar. siap beli radio yg ada betri.
    sng bila xde letrek, stil boleh layan sbb guna betri je wakakaka
    bdk skrg mana pndg benda2 kaset + pensel tu. phui~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bizi bizi.. sebb tu jarg muncul dah ni.. huhuhu... radio kaset guna bateri ada wujud lagi ke? hua hua hua

      Delete
  15. sudahlah aujinz..
    aku tau lagu 4u2c paling ko suke liriknye macam ni kan..

    "bergema takbir dipagi hari raya..bulan mulia..kita semuaaa~..ohhhh bersyukur pada yang maha esaa~"

    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.. suka laa.. tapi time raya jer.. koh koh koh

      Delete
  16. bhahahaha! mengundang memori betul. dulu suka dengar kaset. kaset ciplak lirik sikit je dapat, tak betul pulak tu. beli kaset ori baru best. kaset ori pertama gua beli band Raihan, hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. power power... Raihannn tuuuuu,, koh koh koh

      Delete
  17. ok mmg x boleh blah waktu pakai walkman, dah la gedabak, berat pulak....tapi serius tu lagi ape aujinz, x boleh pikiaq arrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hua hua hua.. mengundang memori lama tak.. koh koh koh

      Delete
  18. pensel ngan kaset
    stress bila sangkut sana sini
    pastu jenuh la nak forward rewind bagai
    hahahahhaa walkman kasi masuk kaset
    dengar sambil jalan
    sampai org panggil pun tak dengar
    dah kena luku baru perasan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhhe.. dulu dulu itulah MP3 kita kan kan kan

      Delete
  19. hahahahah real realll. tetibe aku teringat kisah lama lama. dulu aku curik kaset ceramah mak aku sebab nak record lagu kat radio kakaka. lepas tu bila dh record nak dengar balik sambil nyanyi kene la salin lirik . aku apa lagi play pause play pause la. seekali orang tu nyanyi lain tp aku dengor lain terus lirik aku jadi lain. peh memori memori

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaset ceramah mak aok pun aok tibai.. koh koh koh.. kejam kejam.. koh koh koh

      Delete
  20. rindu plak zaman dedulu...hehehe....

    ReplyDelete
  21. Walkman sangkut kat tali pinggang jalan2 kat Kota Raya, Pertama, Sg Wang carik kedai kaset

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD