12 January, 2015

Kisah Lidah Buaya












36 comments:

  1. Replies
    1. sebagai pelembab rambut, boleh boss... XD

      Delete
  2. rasanya dari kau bergusti dengan buaya... baik guna lidah kau je? kau pon 'buaya' jugak kan? hahaha... ok, lawak hambar.

    oh, ada produk skin care baru eh? 6 in 1 lg tu. tgk la, kalau aku perlukan produk lidah kau... eh silap... lidah buaya tu aku roger2 nomber tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku buaya baik laaaa...
      hahahha.. sila sila rojer kalau berminat...

      Delete
  3. wah menarik nie...aik, kuda laut pown ado?hehehe...penangan mem kecik erk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia membebel time saya tengah menaip.... koh koh koh

      Delete
  4. dlu potong mak punya pokok lidah buaya.
    time tu, budak baru nak up.
    jerawat baru nak tumbuh.
    gigih letak ubat lidah buaya.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.. terbaik... takpe, pokok tu senang tumbuh balik

      Delete
  5. satu je gua tak tahan dgn lidah buaya ni, dia punya bau (fuh mcm bau napas buaya agaknya). tp bila dh dikomersialkan cenggini bagusla. mudah, bahkan wangi pulak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah tu... huhuhu... tapi gua takde plak terganggu dengan bau dia masa kekecik dulu.. koh koh koh

      Delete
  6. Betoi la jinz, dah lama aku tak kelih pokok lidah buaya ni, aku nak pi carilah anak pokok ni kat nursery pokok n tanam dalam pasu nanti, hahah ;3

    Peh banyaknya stok gel aloevera hang~... boleh masuk berendam terus, pastu keluar2 ja dari berendam tu terus hang bertukar jantina, jadi wanita idaman satu malaya, puteri azunij ;p

    Aku dok pakai sabun muka LeyMedic planet barley cleansing bar skang nih, ada jual di farmasi, RM18 per bar, guna sehari sekali sebelum tidoq, tahan berbulan. Best gak facial bar tu, ada tea tree oil, eucalyptus, green barley and neem extract. Sesuai dengan aku yg jenis tak sentuh makeup sebab aku tak nak cemarkan kulit muka aku... heheh ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. power power... tak guna mekap nacerel biuti orang kabo kan kan kan... koh koh koh

      Delete
    2. Jinz, hang tau, ada satu benda yg aku musykil dah agak lama, tapi asik terlupa nak tanya...

      weh, logo icon id blogger hang tu kan, arnab ka? atau sepasang sayap? atau ianya benda lain? hahahah...

      Delete
    3. hahahaha... celah mana datangnya arnab.. itu logo seekor helang... penat aku design hang kata arnab.. kakakakakakaka

      Delete
    4. oooohhh............... baru tau, LoL! XD

      Delete
  7. woiii orang Muorrr..
    ko tak cakaap ko dok muor..kalau tak, aku mesti nak sekolah 1 tempat dgn ko dulu..adoyaii

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekeh kang mamat ni... weih, dari tahun 2011 lagi aku dah kabo aku orang MuO... karate kang.. koh koh koh

      Delete
  8. tak menahan sakit mata aku baca font gini dohhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poyolah Kon, dah bertahun aku guna font ni, buku, kartun aku guna font sama... tak nak plak komplen sebelum sebelum ni. Koh koh koh... hang kena tuko crmin mata tu weihh...

      Delete
  9. guna lidah sendiri je. ada 90% buaya essence hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baiklah.. saya guna time kawen nanti... eh...

      Delete
    2. lepas kahwin dia jadi buaya pencen dah, % kurang hahahahaha

      Delete
    3. lepas kawen lagi powerlahh... koh koh koh

      Delete
  10. Abang hensem buat product review laa...Power!!!

    Lidah buaya dgn lidah jin species yg same ke ek??
    Aku selalu dgr lidah jin.

    Btw, aloe vera asli mmg bagus utk kulit ooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa... dulu aku pun ingat macam tu. Rupanya bukan. Bentuk sama tapi tak serupa.

      Daun Lidah Jin gak dikenali dengan nama Lidah Mertua. Kakakaka.. serius. Sila Google kalau tak percaya. Wkwkwkw

      Delete
  11. baca review mmg buleh terpengaruh nak beli ni hahaaha..
    minum chatime taiwan plum iced tea dengan aloe vera sedap!!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa...kannnn.. wkwkwkw... sedap sedap

      Delete
  12. memang hebat ah review.. sgt berpengaruh.. tambh2 ada jugak selit2 mem kecik... hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha.. rindu dia.. sebulan tak jumpa kannn.. cuti sekolah. Kakakaa

      Delete
  13. instareview tu!haha *please don't spam*

    ReplyDelete
  14. Hahahahaa.. power kannn.. wkwkwkw

    ReplyDelete
  15. Jinz.... sabet ko tengah pakai si lidah buaya tu je kemain ko melukis... kalo tak, hmmmpphhhhh.... aku rse post bru ni pun x kuar lagi la gamaknye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena tunggu ada mood baru boleh melukis... wkwkwkw

      Delete
  16. incik aujinz. nk request ni. tukar r font mcm yg lama tu balik...pinau mata baca font mcam ni...huk3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaaha... tak boleh. Sebab artikel ni semuanya gambor png. Takde satu pun taip guna blogger.. akakaka

      Delete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD