18 February, 2015

Tabahnya mereka


Pernah terfikir tak, betapa comelnya seorang perempuan.
Bila depa betulkan tudung, kebanyakkannya mesti mengangakan mulut. Koh koh koh...

Betapa leceh pun tudung depa pakai, tetap depa tabah melilit bagai.
Merungut, merungut gak, tapi tudung tetap dibetulkan.

Kalau bagi lelaki pakai, kami rela sarung kepala dengan sarung kusyen daripada menyusahkan diri melilit belit belit tudung macam tu
koh koh koh...

38 comments:

  1. orang laki pulak selalu kena betulkan parking kat seluar... if u know what i mean

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ko cakap betulkan parking pun aku dah paham Noob.. koh koh koh

      Delete
    2. Hahahaha...gelak berguling aku baca komen Boss Noob!! Hahaha

      Delete
  2. aku kalau boleh nak pakai topeng dengan sweater yg ada hoodie tu je bila nak keluar, kepala boleh tutup dengan hoodie je, muka tutup dengan topeng (maka tak perlu letak bedak mahupun lip gloss)... tapi kang nanti kena tangkap pulak dengan polis, sebab dorang maybe ingat aku nak hadir apa2 rusuhan atau demo tunjuk perasaan apa2, ataupun worse case scenario, ingat nak merompak... hahahah... maka, kami takde pilihan lain, bawal atau shawl juga yang menjadi pilihan, sarung kusyen? mampus kena gelak atau kena cop wayar putus kang, tak pasal2 glamer kat youtube jep... naya~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.. mana tau dalam 5 tahun lagi, fesyen sarung kusyen pun glemer...koh koh koh

      Delete
    2. aku pun nak pakai hoodie and topeng jek kalau boleh tp apekan day, aurat kena jaga..koh koh koh..

      Delete
  3. Aku pakai tudung bawal tiga pin. Pedulik apa dia nak senget ke apa. Aku ganas.Hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makwe bertudung bawal tetap comel di hati...

      Delete
  4. ahaha.. nganga mulut ea? x perasan lak. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... sila check semasa Cik Amna betulkan tudung..

      Delete
  5. Sebab tu la Allah bagi perintah tu kat kaum hawa. Mcm tu jugak dgn mengandung… klu bg kat kaum laki, rasanya lama dah species manusia ni pupus ditelan zaman. Hohoho

    ReplyDelete
  6. Tudung kitorang kena maintain lawa dan cun.sbb kitorang mmg cun kahkah

    ReplyDelete
  7. Kira sya ni masuk dlm ketegori comey jgkla eh?muah hahaha ^_^

    ReplyDelete
  8. comel tu dah memang pasti..pakai tudung tangkap muat je, asal pakai, huduh pun takpe, bukan dapat apa pun kalau pakai lelawa padahal malas hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehhh.. nak justify dia malas nak belit tudung lerr tu.. koh koh koh

      Delete
  9. hang usha sapa yang tengah betulkan tdung ni...baik mengaku..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. makwe makwe comel di luar sanaaaaa.. koh koh koh

      Delete
  10. Memula aku agak pompuan nganga mulut masa betulkan tudung sbb nak amik ruang maksima muka boleh stretch, tapi bila aku tanya adik aku, rupanya dia sendiri tak perasan bab nganga mulut tu...macam refleks katanya...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.. kannn.. owh, cEro ada adik perempuan?
      Hai abang cEro!

      Delete
  11. ha2...mmg x leh la kalu x nganga mulut tu msa btulkan tudung. mcam benda refleks kot..lebih kurang mcm tu la kot...otomatik jadi gitu...hek3

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo... memang tak sedar ya?.. hua hua hua

      Delete
  12. Betulkan tudung sambil pejam mata. Nganga dgn muncung belum penah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa pejamkan mata? kenapa?
      kenapa?

      Delete
  13. Kadang-kadang sampai tahap membebel kat tudung sebab tak ikut arahan. Macamla tudung tu hidup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... ini mesti tahap tensen gila kan kan kan Puan Ummi... kah kah kah

      Delete
  14. Aku syak depa nganga sebab kang takut masa menguap, brooch tercabut. Tapi tak semua camtu. Pesen aku, aku akan pusing kepala kiri kanan, kasi selesa. Barulah tak macam robot bila orang panggil nanti. (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awat? Hang belit tudung sampai ketat kaa.. kakakaka

      Delete
    2. Sebab tak ketat tu la aku boleh pusing kiri kanan macam biasa. Kalau ketat, nak pusing kepala pun tak boleh weh. Haha

      Delete
  15. aku x pakai tudung lilit, so aku taktau...time pakai jek aku godek2 pahtu takdenyela nk godek2 dah..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. power nie... mesti dah terer belit tudung.. koh koh koh

      Delete
  16. betul.. aku pun suke tengok awek comel betulkn tudung.. haha..
    studies show that pompuan suke tengok lelaki yang SEDANG lipat long sleeves dan betulkan cermin mata...

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD