04 March, 2015

Pesan Teacher

Semalam, aku cuti. demam plak tu. Jadi aku bawak Mem Kecik ke klinik ambik ubat. Dalam perjalanan balik, sempat gak laa singgah Petronas beli air untuk masing masing. Pesen aku, memang suka beli air kotak 1 liter tu. Tak mainlah air kotak kecik kecik ni. Dalam kereta, kitorang layanlah air masing-masing. 


Ceh... Air dia dah habis, boleh plak dia guna ayat tu.
Semenjak dia dah masuk taska ni, panjang sungguh akal dia...
Apa pon tak boleh.

54 comments:

  1. nyiahahahaha don't drink and drive ><
    eh jap, ticer pesen apa pesan mende bukan2 kat budak taska ni?

    comelnya mem kecik dah berhijab

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaaaa... entah.

      Ayong dia ajar kalau keluar rumah tutup aurat. Dia faham dah.

      Delete
  2. Hahahaha. Siot tersedak aku baca part don't drink and drive tu.

    Ko ckp aku pelik suka minum vitagen puteh, ko tu pelik minum air kotak satu liter camtu. Bahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...

      Dari dulu, aku memang beli air kotak 1 liter tu.

      Delete
  3. cara-cara hijack ayong punya air kotak.. ticer tu lupa nak bagi tau 1 benda lagi.. sharing is caring.. kakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik ticer dia lupa. Wkwkwkw

      Delete
  4. mesti mem kecik ni comel dan panjang akal macam aku kan?haha

    komen selalunya tadek kaitan dengan entry

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. poyolah Konah. Hang punya comel x valid..

      Delete
  5. get well soon bro. dah check emel?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you bro. Dah check. Nanti aku buat pertimbangan.

      Delete
  6. hahahaha mkn kismis minda kuat sngt ni!! hahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pon. Dia suka makan kismis

      Delete
  7. dont try this at home.. hahahaha,,
    dah sekolah mesti lah akal panjang

    ReplyDelete
  8. omeyy nye lahai dik ah, rindu kat die... ayong die mmg x comel la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenape libatkan Ayong dia. Hahahaa ayomg dia x comel. Ayong dia kacak. Kan kan kan kan...

      Delete
  9. Kena teacher taska nak pesan kat anak murid dia don't drink and drive???
    Hahahaha...
    Bijak sungguh mem kecik tu. Nak pekena ayong punya air punya psal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. entah.. mengikut kata dia, ticer dia tunjukkan dia macam video laa tentang slogan slogan yang ada kat tv. Mungkin ticer dia bagi penerangan ringkas kot maksud maksud harfiah perkataan tersebut... hua hua hua

      Delete
  10. sebab tu beli 1 liter. Dah taw mem kecik tu mcm tu. huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. koh koh koh. baru puas beli air kotak satu liter

      Delete
  11. Ya Allah,awat comel sangat mem kecik ni?? haha
    Rakusnya ayong 1L trus XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh btw, syafakallah untuk demam tu ^__^

      Delete
    2. Baru puas hati, apa barang kotak kcik.. koh koh koh

      terima kasih, terima kasih... Alhamdulillah, dah ok

      Delete
  12. Macam macamlah mem kecik tu hahaha XD

    ReplyDelete
  13. bravo mem kecik! bravo bravo!
    ekeke

    ReplyDelete
  14. haah, mem kecik dah bertudung..shumil..hehe..
    entahnye, don't drink and drivela..budak kecik pun tau..ishk ishk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha.. ekceli, dia memang bertudung sejak umur 3 tahun. koh koh koh

      Delete
  15. dont drink and drive. bahaya tu...

    haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. jangan minum dan memandu... hue hue hue

      Delete
  16. bila sel-sel otak terlebih berhubung.. abis air kotak ayong dia pon kena pau. hahaha.. :P

    ReplyDelete
  17. Tudia aih ayongnya... air kotak 1L tu boleh habis terus sekali ngadap ka? Dasat... aku kalau beli air kotak 1L, boleh tahan 3-5 hari dalam fridge, provided that aku sorang je la yg layan air kotak tu, kalau ada orang lain join sekaki, 2 hari abislah air kotak 1L tu... hahah. 1L air kotak yang berperisa manis tu, banyak woo kuantiti dia bagi aku... hahah ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. yup, aku boleh habiskan air kotak 1 liter tu sengsorang. Tapi gantinya, aku tak makan apa apa laa selama lima jam. Kenyang baq angg.. wkwkwkw

      Delete
  18. ade btolnye kate adik awak tu.. walaupon bukan alkohol.. ahaha

    ReplyDelete
  19. bijak mem kecik tu. :D
    BV pun slalu minum air kotak 1 liter. takperlu guna straw pun. wakakaka XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. sep! tapi kalau minum guna straw nampak cool sikit sebab biasanya orang sedut air kotak 150ml... kita sedut 1 liter terus.. kakakaka

      Delete
  20. Saya pun pesan camtu jugak kat student saya.. hahaha :D

    ReplyDelete
  21. Replies
    1. Beliau memang comel... macam Ayong ia... koh koh koh

      Delete
  22. Dok baca berulang kali,comel sgt mem kecik ni

    ReplyDelete
  23. Wah! si kecik dah bertudung...suwit...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia memang dah bertudung lama dah.. Ayong dia jer malas nak lukis dia pakai tudung.. koh koh koh koh

      Delete
  24. wahhh..dik ah dah masuk tadika.. lama sgt nampaknya sy tak singgah blog ojin ni..hee

    ReplyDelete
  25. Ayong jangan nak pelahap sgt ye minun kotak besor cenggitu. Keh tampor karang

    ReplyDelete
  26. wkwkwkwkw...bebudak zaman sekrg nih biasalah.....fikiran macam org dewasa..this is what we called wise kiddooossss..hehheehehe :D
    salam kenal...nice blog btw...follow!

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD