02 April, 2015

Perkara-Perkara Tak Best Dalam Group Social IM - Ignore

Perasaan engko bila dalam group yang tak berapa nak juta umatnya,
engko bagi salam, tanya soalan,
yang lain buat dokno jer berborak...
macam ko tak wujud.

Periuk Nasik punya member!



36 comments:

  1. Kalau grup ramai biasanya ada grup2 kecik kt dlm tu yg close to each others. Utk apa ntah sembang dlm grup yg besar padahal sembang2 depa2 yg close je, baik buat grup persendirian. Nak nmpk sembang kencang barangkali =_=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. kannn.. pelik gak. Kalau nak berborak dua orang, borak jer aaa berdua dalam conversation sendiri.

      Delete
  2. Aku nk sikit vitagen tu.. Hahaha..

    Aku rasa aku paham situasi ni..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Instant Messaging - whatsapp, wechat, telegram, BBM gitu bero

      Delete
  4. klou aku la..hmm silent kan je group tu...then bile penuh clear conversation..hahha mmg penah jadi cmtu.klou ada benda pntg pandai2 la dyorg p.m terus kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. aku buat macam tu laaa sekarang.. wkwkw

      Delete
  5. Mungkin ko pernah ignore orang lain gak ke kot. Cer imbas kembali~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak. Sebab aku dah kabo, group aku takde yang berpuluh² org. Wkwkwkw 😄

      Delete
  6. Hmmmmmmm..pernah jugak jadi kt aku..sekali tuh jekla sebab lepas tuh aku x amek peduli dah group tuh..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. nak leave group kang, ada yang sentap plak.. wkwkwkw

      Delete
  7. banyak group yang add aku aku diam je, sebab tak tau nak borak apa ngan diorang haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uuu.. nasib baik aku tak banyak kena add. Kalau x lagi sengsara kena. Kakakaka

      Delete
  8. Replies
    1. Tak nak ahhh... lagi kang aku tak kenal. Buat sengsara jer dpt notification. Kakaka

      Delete
  9. hahaha..jarang kena sebab group kitorang ada rules, kalau ada yg tanya soalan, sesi borak/mengumpat kena stop dan jawab dulu, pastu baru sambung balik borak/mengumpat lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... bagusnya group. Kakakaka

      Delete
  10. Replies
    1. ♪Sakitnya tu di sini di dalam hatiku ♪.. wkwkw

      Delete
  11. Selalunya aku jenis yg diam je dlm grup yg ramai2 ni...Baca je...
    Bila perlu respon baru aku respon.
    Tp mmg betul, dlm grup IM mesti ada jenis org yg cakap tak habis2 dan tak pedulikan yg lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. itu hari aku sound sorang dalam group family, terus ssntap. Kakakaka

      Delete
  12. Zaman aku ber-IM secara group dah lama berakhir, long gone since aku stop using YM chat, n aku tak hingin nak join mana2 group dlm apa jua bentuk IM yg wujud sekarang nih. Call me anti-social, silakan. Hahah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaa.. baiklah. Hang anti-social. Kakakaka

      Delete
  13. x bnyk join group2 ni.. kalo join pn, x aktif. haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. mungkin sebab takde keperluan. Tapi saya terpaksa. Sebab kompeni dah provide. Huhuhu

      Delete
  14. kalo xlayan dlm group wat2 majok je.. senang.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... merajuk sekejap jer. Lepas tu terpaksa masuk balik. Urusan kerja. Kakaka

      Delete
  15. Pernah kena. last2 aku xmesej pape. huhu

    ReplyDelete
  16. rietta sendiri lebih suka mendiamkan diri...

    ReplyDelete
  17. pernah rasa. dalam group kwn2 mse stadi dulu. memula diorg kemain add aku dlm group tu pas tu tibe2 memasing left group. bile aku tanye sorg kwn ni die ckp dah buat group lain. hampeh.. kalau nk soh aku left group ckp je lah. poyo! ni skang plak group family. aku try borak dengan diorg haram sorg xlayan. nk left group tp kang mulalah kate aku ni mcm2. ini semua poyo!

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD