26 November, 2015

Cabaran Komik Online Malaysia 2015

Assalamualaikum... oleh kerana masa berpantang dah habis, maka bolehlah abang merapu kembali di blog ni dik... koh koh ko

Bagi yang tak follow Facebook page Lanun Ranggi, mungkin korang tak tau kenapa aku senyap sekejap. Alkisahnya, web komik free MatKomik ada menganjurkan Cabaran Komik Online Malaysia 2015 (CKOM2015) bertemakan "cinta". Oleh kerana hadiah dia lumayan, aku terpaksa join kot kot ada rezeki boleh menang... wkwkwkw...

Tapi cabaran yang aku perlu lalui sungguh getir. Selain daripada persaingat senget sengit, aku juga menghadapi masalah idea... huhuhu
Blogger lain yang join CKOM ni ialah si Amna Shark. Beliau sangat aktif melukis komik, jadi persaingannya memang fuhhhh... boleh menang ke ni aku dok fikir... kah kah kah..

kalau korang belum baca lagi, boleh klik link di bawah.

Jangan lupa vote tau. Walaupun komik ini adalah sepenuhnya undian dari para juri professional, ada kategori Komik paling vogue... eh, komik paling popular... koh koh koh...

so, korang kena tekan Bintang merah paling kanan.
Ingat
best ke tak best...
Butang merah paling kanannnnnnnnn...


anda mampu mengubahnya....
koh koh koh



24 comments:

  1. hehe..aku dah pun mengubahnya bero :)
    aku tak kira, aku nak makadamia pinat ni ada chapter 2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Jangan risau bro, menang ke tak, aku akan buat sambungannya.. kakakaka

      Delete
  2. jangan patah semangat..good luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat saya belym patah lagi... selagi belum habis, saya akan masih bersemangat.. wkwkwkw

      Delete
  3. ok ayong, nnti rietta tekan byk kali...eeeh tekan byk kali dia kira byk ke?hehehe...gud luck...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejam sekali kot boleh vote. Atau guna lain lain device.. wkwkwkw

      Delete
  4. Ahhh tak kira, nak kek macadamia peanut jugak! Sbb dh undi pakai fon, pkai pc rumah, pkai laptop, pakai pc ofis, pakai pc bos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terharunya saya... wkwkwkw.. mekasih awaaaa

      Delete
  5. lor asal habis cengitu..sambung la lagi hahaha
    apapun nora bagi 5 bintang..gudluck!! ;)

    ReplyDelete
  6. Fuhhh gila gigih ang join CKOM2015... aku tengok je laa korang join, hahahaah X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. saja nak tengok samada aku boleh ke tak buat komik ikut deadline... koh koh koh...

      Delete
  7. Mantap arr bero!
    Power gila boleh buat pembaca ternanti-nanti susulan.
    Aissshhhh...nasib aku tak join.
    Kalau join kompom morale down terus tengok member lukis power2...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. patutnya ko join jer bro... aku join pun suka suka jer... hahahaha

      Delete
  8. apa ni sebut-sebut nama orang? huhu.. saya pun tak ada idea aujinz. nasib baik je ada penulis sudi collab. Aujinz punya saya memang dah bagi bintang paling kanan. Macam mereka-mereka jugak, saya nk citer ni ada bahagian dua. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. mekasih Amna... baiklah.. nanti saya buatkan part 2.. tapi rajin ke tidak, entah bila nak buatnya... hahahaha

      Delete
  9. aku akan bantu untuk mengubahnya. Apepun good luck, jgn putus asa!!

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Mekasih Nub... Good Luck kat ko jugak.. huhuhuhu

      Delete
  11. jangan ingat ai tak komen ai tak baca ok. hahahaha, banyak benda nak buat pun still baca jugak

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD