10 April, 2010

Merapu Malam Sabtu

Habis kerje aku terus ke Seksyen dua, takde ape saja jer nak ronda ronda, sambar dua tiga batang pen lukisan, nak datang sini lagi entah lah bila bulan.

Jumpa si Sarsa di seksyen Dua. Ape kata pekena ABC Torpedo secawan dua, aku kata ahhh memang itu plannya, dah datang situ takkan nak tengok jer.


Si Sarsa order nasik ayam, Nasiknya banyak ayamnye mak aih, kedekut macam haram, "Bang, ayam dah abis yer?" soal si Sarsa dalam makna yang mendalam, tersengih sengih brader tue terkulat kulat masam macam mempelam.

Selepas makan kami ke Danau Kota, nak pekena lagu barang sebarang dua, sampai sana awek tue kata, bang bilik takde kalau nak booking dulu ler...mak aih punye laa ramai orang, diorang tak reti duk kat umah ker?

Jenjalan di Uptown ushar dan cuci mata, sambil sambil tue kaji anatomi awek awek Malaysia, yang tinggi melampai, yang rendang pun ade, yang pakai baju tak cukup kain, buat aku sesak dada.

Selepas sambar jibbitz barang satu dua, kami kembali semula untuk bertanyakan bilik yang ada, korang jangan pikir bukan bukan, tanya bilik bukan nak tukar haluan, .. partner aku jantan bukannya perempuan.

Lega bila awek tue kate, Bang bilik ade tapi kena tunggu sejam ler. Ape ade hal setakat sejam dua, jom pekena Kuew Teow terbaek di Mali's Corner si sarsa berkata, bab menghancurkan diet aku, Sarsa memang terer.

Kuew teow Mali's corner pergh sangat dasat, orang ramai beratur nak rebut seat pun tak dapat, tukang masak dier nak lap peloh pun tak sempat, yang amik order pun susun pinggan dengan ligat. Aku harap yang masin itu garam, bukannye keringat.

Amik yang special udang dier tak hingat punye, sampai naik senak perut aku udangnya tak abis juga, berbaloi keluar duit sampai nam hingget, udangnye tak hengat punye banyak bukan siket siket.

Lepas makan kembali ke Koke Danau Kota. Sempat melalak sejam setengah alahai terasa kejap pula, habis selagu sambung selagu sampai tak hingat donia, bawak bawak la balik jang oii, esok ko nak keje!

Bawak kereta balik rumah dah macam orang mabuk todi, kejap ke kanan, kejap ke tengah kejap ke kiri, punyelah mamai, calling card KKTV aku ingatkan resit tol, aku hulur dengan duit.. brader tol tengok aku mesti pikir, mamat nie betul ke tak betul?.

***

Aku parking kereta, aku tengok ade dua orang awek dok bersidai kat tepi blok.

"Aiii, dah malam pun tak tido lagi ker?"

"Nak pegi keje"

"Aik?.. ade gak shif tengah malam buta eik?"

"Kitorang masuk keje pukul 6"

Aku garu kepala. Aku tengok jam..
Pukul 5.30 pagi.
Bukan malam buta daaa...ini dah pagi buta!

***

watak utama : Aujinz dan Sarsaparilla
watak pembantu : Abang Nasi Ayam, Abang ABC Torpedo, awek Karaoke, 
Watak tambahan : perayau dan peniaga Uptown, abang Polis dekat trapik light Danau Kota, Brader tol, dua orang awek tepi blok.

11 comments:

  1. tu la ko merewang tak moi tgk jam....kuikui...

    eskem terlonggok tu mabeles arr....skang kul 1.30pm..sedapnyer dpt eskem terlonggok abc tu...yummeh cedap...basah bibir aku

    ReplyDelete
  2. hahahha.. ko pergi jer laa Sek 2 shah Alam tue..memang terbaek punye ABC dier..:))

    mintak coklat lebih..:D

    ReplyDelete
  3. erk..sy 3thun kt sne..bru 2kali mkn ABC kt situ :))

    ReplyDelete
  4. Kiki:

    anda yang roogee...hu hu hu hu..

    ReplyDelete
  5. amboi..merewang sakan..napa tak balik kol 8 terosss? hehe..sesekali takpe...

    ReplyDelete
  6. org nak p koje..kamu baru nak balik..apo nak jadi..ekekeke

    diet dah hancur ke??xpe2..esok masih ade..hehehe

    ReplyDelete
  7. ehh lama xjumpe si sarsa ;) kalau jumpe kirim salam sama dia

    oh kalau dia masih ingat saye huhuhu

    ReplyDelete
  8. pehhhh Kuew Teow tue memang terbaik woks...aku pun suka sangat pekena kuew teow kat c2..tapi dah lama rasanya aku xpegi..ko saja jerk mencabar napsu makan aku..

    ReplyDelete
  9. dh mcm gurindam dh ak bca nie hah

    ReplyDelete
  10. sila nyatakan tempat2 mabeles itu wahai aujinz... eskem, char kuew teor n karaoke itu~ nama tempat... sbb ada orang tu dah tk senang duduk nk berkaraoke~ isk3

    (baru komen sbb baru stat baca dari awal~ -..-)

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD