29 November, 2013

Dulu dan Sekarang - Surat Siput

Dulu dulu dan sekarang,
Surat yang dulu tak macam surat sekarang...

Dulu kemain sombong dengan surat siput bila dapat email.
Almaklumlah, keterujaan tu lebih dengan teknologi.


Sekarang, sikit punya happy ker bila dapat snail mail dari kawan kawan.
hua hua hua...


So... siapa nak surat menyurat siput dengan aku?
koh koh koh



P tendang S:

Buku Lanun Ranggi stok baru sudah ada. Kepada yang berminat boleh buat pesanan
di SINI.

Yang dah buat pre order, bolehlah check email korang untuk langkah seterusnya...
kalau takde email dari aku, sila ping semula ke aku.. amboi, dah macam ping network plak..
Ini  last kopeklah nie. 
Lepas nie dah takde dah... nampak tak permainan dia macam mana.. 
hua hua hua 






32 comments:

  1. tolonglah..tolonglah biar aku first lagi kali ni..

    arghh..yeahuu:)

    ok, dah first ni boleh scroll balik atas start baca entri ni..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. btw, xsabarnya dapat buku komik ko hahaha

      Delete
    2. Hahahaaa.. boleh plak cenggitu... alaa, blog aku bukan femes pon macam blog obe. Kakakaka...

      InsyaAllah, hari nie sampai.kot. Pos Ekspress jamin sampai esok. Kakakaka..

      Delete
    3. semangat nazha nak dpat 1st..hahaha

      Delete
    4. Semua blog dia nak first.. kakakaka

      Delete
  2. dah keluar 2nd batch. fuh! ok aci la ni buat review ye.. XD nak buat review awal2 spoil plak. wakaka.

    ReplyDelete
  3. hahaha. sekarang ni memang aku suka dapat surat dan parcel. tapi kalau surat bank statement tu memang lempor ke dinding. ngaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann... aku pun suka.. kakakaka.. tapi kalau bank statement yang sampai, memang kalau letak atas meja, seminggu ler kat atas meja tue.. kakakaka ~

      Delete
  4. HAHAHA..klasik la dpt surat. aku pon suka dapat surat XD

    ReplyDelete
  5. dapat surat awek...check de bedak x..haha...tp kalau dr PTPTN...check baki ayark!!!! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakakaka.. opkos lerr.. aku la nie dapat banyak surat dari bank jer... hua hua hua ~

      Delete
  6. Salam jumaat..singgh dan folo blog lanun..dedulu byk dpt surat cinta..mmg penuh bedak dan sembur mnyak wangi..bila2 rindu bkk surat dan sedut bau wangi2 yg masih berbaki..ngeh..ngeh..skrg dpt kut wechat whatapp ja..tak best ok...tak de sentimemtal2 value..hohoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, dedulundapat surat siap wangi wangi memang best betei... kakakaka

      Delete
  7. ojin tak hantar surat kat kite pon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awok tak bagi alamat .. koh koh koh...

      Delete
  8. kekeke... aku rasa jiwa aku mmg lebih ke arah digital lagi, benda2 'hardcopy' ni aku rasa mcm agak malas nak simpan, kecuali kad raya/birthday yg handmade, yg tu aku appreciate la... kalo surat tu mcm, arr, better email kot keskeskes...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. aku tahu dah kalau hang.. kikiki ~

      Delete
  9. 'rare' betoi laa ni nak dpt surat~
    kalo kad raye maseh amalan lagik huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dapat kad raya pon best... tapi setahun sekali laa dapatnya kannn... koh koh koh ~

      Delete
  10. Dr dulu smpai laa ni aku suka sgt dpat surat siput...
    Dan dr dulu smpai laa ni aku rasa biasa2 je dpat emel...
    Jiwa retro kot... Ke hipster? ke ketinggalan zaman?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko sama macam aku gak aaa cEro.. jiwa retro. Kengkadang benda yang tak berteknologi nie pun nilai dia tinggi. Hua hua hua ~

      Delete
  11. confuse dgn surat siput tu amende senanye..nak kate generation gap takde lah besor mane pun adoii hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. hamboi, takkan tak tau kot. Surat siput tue snail mail. Dia lambat sampai sebab tue panggil surat siput. Kekekeke

      Delete
  12. dulu berlambak surat berantai smpai rumah makcik aku. skang ni yg smpai surat bank je

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu lagi buku tu simpan satu utk aku. kalau aku lmbat bayar tu sbb aku payah nak gi bank in duit. bukan sebab taknak

      Delete
    2. Hahahaha.. baiklah.. aku simpankan... koh koh koh ~

      Delete
  13. canggih mana pun teknologi, surat menyuarat paling debaikk.. nak jugakk!! :)

    ReplyDelete
  14. main hantar poskad nak tak... kui kui kui~

    ReplyDelete
  15. sudah lah...aku dah mencik nak tunggu kad..jgn kata surat..kad raya 2 thn lopaih pun ekau x hantar2 kat den...!~

    ReplyDelete
  16. Aku masih rancak bersurat menyurat hingga thn 2005.. tahun 2006 krisis.. 2008 dia kawin dgn kwn aku.. huwaaa!!!!!!

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD