28 June, 2013

Origami Biru - Episod 10...Epilog... kinda

Salam Jerebu, hiks
Maaf kepada mereka yang mengikuti Origami Biru.
Rasanya kali nie paling lama blogonovella aku dalam mood hiatus.
Tiba tiba terhilang mood untuk menyambung kisah ini sebab hal hal domestik. 
Ini pun aku dah paksa diri melukis siap ikat kaki kat meja, kalau tak sampai bila pon cerita nie tak habis.


Bagi mereka yang baru nak ikuti kisah ini, ini linknya.
selamat membaca.
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
















Bersambung...

Sebelum nie aku ada kabo, Episod 10 adalah epilog nampaknya tak dapat di epilogkan.
Ada masalah dengan 10 panel last so terpaksalah aku lukis semula.. sob sob sob...
so ini adalah Episod 10, Epilog 1. hiks

53 comments:

  1. aku belum baca lagi..nak komen firstttt dulu..yeahoo..hehehe..

    ok, baru nak baca balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, ni baru establish punya komen..

      rupanya "diammah tembun" tu = diamlah tembam eh?sorry aku lampi sikit..
      , epilog tu apa bro?episod 10=epilog 1? lira macam 10 episod = 1 kompilasi la eh?ah, berjerebu otak aku :P

      Delete
    2. Hahahaha... itu pengaruh Twitter bang. Sorry, aku terbawak bawak.

      AKu ingat nak habiskan terus. 20 panel. Tapi panel yang last last tue kurap plak fail dia. So, aku kira ini epilog part 1 laaa... macam cerita Harry Potter. Movie last dian kan ada part 1 dan part 2. Wkwkwkw...

      Delete
  2. berbulan menunggu kot.. igtkan ending trus.. rupenyeeeee...hahaha

    ReplyDelete
  3. Ada lagi sambungan? Huhuhu....sukeeeee....tpi penantian itu suatu penyiksaaan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekekeeke.. maafkan saya. Maafkan saya.

      Delete
  4. bapa bulan lagi nk sambung ni haa..mesti 2 3 bulan lagi..ahahahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. tunggulah berapa bulan lagi lagi dan lagi ~

      Delete
  5. Huk aloh.. Sambung lagi ke? Berbulan bintang lagi ler nampaknya ni.,.. Gugugu~~ T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyer cik. Iyer nanti saya sambungkan cecepat. Ekekeke

      Delete
  6. org dah lupa episod sebelum2 dah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. TUe tue tue.. saya dah bagi link. Ekekekeke

      Delete
  7. terbaik~~~

    :D tak sabar tggu y seterusnya...

    chaiyok3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hik hik hik. Terima kasih (>^ω^<)

      Delete
  8. ingatkan dah habis.. kompem tahun dpn baru smbung episod seterusnya.. kehkehkeh..

    rindu adif!

    ReplyDelete
  9. dah hampir terlupa dgn jalan cerita ni..keh..keh..

    ReplyDelete
  10. owh.. ade citer rupanya dlm blog ni. best2!! hehe

    *tak tau kenapa, tapi terase mcm aujinz org pahang je. kalo salah maafin gue ~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... klik pada tag Blogonovella. Ada dua Blogonovella dalam blog nie. Yang satu lagi dah lama habis XD

      Delete
  11. Kena tipu~
    Ingatkan habis terus.
    Tunggu lagi la jawabnya.
    Hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hua hua hua... maafkan saya... maafkan saya.. XD

      Delete
  12. alorr.. ape citer seterusnya?? Huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Citer seterusnya... tungguuuuuu ~ hiks

      Delete
  13. perghhh jatuh cinta beribu kali tengok artwork ni.superb...owh tolonglah jangan seksa jiwa raga kami pembaca yang setia ni.jangan pulak update cerita ni lepas raya..meroyan kitorang he3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha.. baik Puan Alea. Saya akan update secepat mungkin

      Delete
  14. Replies
    1. Hahahaha.. epilog tue lawan prolog (>^ω^<)

      Delete
  15. ada lagik sambungan tu... warrrrgggghhhh!!! ni yang nak jadi hulk ni. hahahaha~

    tak kisah la tunggu pon. citer best la katakan.
    tapi jgn lama sangat bro nak updet kasi abis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaa.. sorry bro. Nanti aku habiskan cecepat.

      Delete
  16. oih tetiba aku terbayangkan elfira loy yg mainkan watak syahnaz, ohohoi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi tapi tapi... Syahnaz kening tak tebal macam Elfira (>^ω^<)

      Delete
  17. yeayyy akhirnya keluar jugak origami biru...lama cik tunggu sampai berjanggut kucing betina cik hehe...

    next...next...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik hik hik.. alaaa.. bizi laa Cik...

      Delete
  18. fuhhhh cam drama teduhan kasih tau menunggu sambungan dari hari jummat nak tgu senin.. nk tgu origami ep. 11 kluar sungguh mencabar minda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa... power kan kan kan.. lambat.. kah kah kah

      Delete
  19. alah, tadi syok baca dari 1st,
    gelak2 tgk org lain komen kena tunggu update yg sangat lama
    now kena tunggu macam orang lain jugak la nih.
    cepat update! cepat update! hahaha, sje bg stress :D

    ReplyDelete
  20. Wah!! ojin sambung laa..(nganga luas2 xcaya)
    Ingt xwujud da citer ni.. =P

    Tapi jujur la, citer da cam tenggelam timbul.. ingat2 lupa je dianyer episode sebelum2 ni.. huhuu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah... itulah hampehnya kalau lambat lambat sambung nie.. koh koh koh

      Delete
  21. ha3..xsgka plak ambe layan citer ni..mmg kreatif la bro lanun..dr episod 1 ambe bca..layan la..BEST!!

    ReplyDelete
  22. lukisan ni mengingatkan saya pada pelukis Ben dalam Utopia..watak-watak semua cantik =) keep it up..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben punya lukisan lagi cantik..

      Delete
  23. salam yeop!
    im new follower here...
    sumpah layan gilak "origami biru" nih...haha
    bestt2..katun pon comeyy2 :p
    kasik sambung lagi ye...huhi

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD